"Açık giyinmek yasaktır" yazısı bulunan kafeye şortla giren genç kadın kovuldu

Kocaeli'de bulunan bir kafe, şort giyen bir genç kadını 'açık giyindiği' bahanesiyle zorla dışarı çıkarttı. İşletme gelen tepkilerin ardından özür diledi

Kocaeli'de Başiskele Liman Caddesi üzerinde bulunan kafeden kovulduğunu belirten bir genç kadın, kafe önüne konulan tabeladaki yazıyı da sosyal medya hesabından paylaştı / Fotoğraf: Twitter

Kocaeli'de Başiskele Liman Caddesi üzerinde bulunan kafeye giden bir genç kadın, iddiaya göre "şort giydiği gerekçesiyle" kafeden kovuldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre, sipariş verdikten kısa bir süre sonra, kadınların yanına gelen bir personel kendilerine şort giymelerinin uygun olmadığını belirterek, ‘Burada açık kıyafetler giyilmediğini, ailelerin bundan rahatsız olduğunu’ söyleyip genç kızların dışarı çıkmalarını istedi.

Fotoğrafı paylaştı

Kafeden kovulan genç kadın kafe önünde 'Burada açık giyinmek yasak' yazılı tabelanın fotoğrafını "Şort giydiğim için kafeden kovuldum. Merhaba, bugün arkadaşlarımla kafede otururken kafenin çalışanı 'kapalı' arkadaşımı yanına çağırıp burada açık giyinilmediğini ve ailelerin bundan rahatsız olduğunu söyledi. Arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

İşletme sahipleri açıklama yaptı

Olay kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından paylaşılırken, vatandaşlar kafenin uygulamasına tepki gösterdi.

Olayın ardından gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan işletme sahipleri, olayın kendilerinden habersiz bir şekilde yaşandığını öne sürdü. Yaşanan olaydan dolayı özür dileyen kafe sahipleri açıklamada, "Kafemizde yaşadığımız olayla ilgili saygısızlığı yapan personel işten çıkarılmıştır. Kafe yönetiminin bu olaydan haberi yoktur. Olayı kamera kayıtlarından izler izlemez kafe yönetimi saygısızlığı yapan personelin işine son vermiştir. Özür dileriz" ifadelerini kullandı.

Ancak kafe önündeki tabelada yazan "Açık giyinmek yasaktır" uyarısına dair bir açıklama yapmadılar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU