15 Temmuz’da Şehitler Köprüsü’nde yaşananların yeni görüntüleri

15 Temmuz 2016’da darbe girişimine karşı direnirken oğlu Abdullah Tayyip’le birlikte vurularak hayatını kaybeden Erol Olçok’un son görüntülerinden birine Independent Türkçe ulaştı

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.

O gün 251 vatandaş, FETÖ tarafından yapılmak istenen askeri darbeye direnirken darbecilerin silahlarından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti.

Türkiye yakın tarihinin en önemli olaylarından biri olan 15 Temmuz darbe girişiminde, o günkü adıyla Boğaziçi Köprüsü olan ve darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen köprü darbeci askerler tarafından kapatıldı.

Vatandaşlar köprüye akın etmişti

Oldukça stratejik bir nokta olan köprüyü darbeci askerlerden kurtarmak isteyen yüzlerce kişi buraya adeta akın etti.

Boğazdaki direnişte 34 kişi darbeci askerler tarafından öldürüldü.

Hayatını kaybedenlerden biri de Erol Olçok’tu. 15 Temmuz gecesi, Erol Olçok’un 17 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok da babasıyla birlikte hayatını kaybetti.

Darbe gecesi Olçok vurulduktan sonra çekildi

Independent Türkçe, 15 Temmuz gecesi köprüde çekilen bir görüntüye ulaştı.

Darbeye direnirken yaralanan vatandaşların görüldüğü kayıtta, Erol Olçok’un da vurulduktan sonra birkaç vatandaş tarafından taşındığı görülüyor. 
 

 

Bu, Olçok’un köprüde vefat etmeden kaydedilen son görüntüleri arasında.

"Boğazdan ilk geçtiğim günü unutmuyorum" demişti

1962 yılında Çorum’da doğan Olçok, 1982 yılında üniversite okumak için İstanbul’a geldi. O günlerle ilgili “İstanbul’u ve denizi çok merak ediyordum. Özellikle İstanbul Boğazı’nı ilk geçtiğim günü hiç unutmuyorum” dediği birçok kaynakta yer alan Olçok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994 seçimlerinde Refah Partisi’nin İstanbul’da seçim kampanyasını yönetti.

AK Parti’nin kuruluşunda da rol alan Olçok, AK Parti’nin tüm kampanyalarını kendisi yaptı.

Olçok’un cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

 

 

15 Temmuz’da darbe girişimi İstanbul ve Ankara’da direnişle karşılaştı. Toplam 251 vatandaşın hayatını kaybettiği darbe girişiminde İki binden fazla vatandaş da yaralandı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU