Kim Kardashian'a hediye edilen Marilyn Monroe saçının sahte olduğu iddia edildi

Monroe uzmanı Scott Fortner elinde iddiasını kanıtlayacak belgeler olduğunu söyledi

Kim Kardashian, sevgilisi Pete Davidson'la katıldığı etkinlikte elbisenin orijinalini kısa bir süre giydikten sonra onu kopyasıyla değiştirmişti (Christopher Polk/Billboard)

Reality show yıldızı Kim Kardashian'a hediye edilen Marilyn Monroe'nun saç tellerinin sahte olduğu öne sürüldü. 

KKW Beauty ve Skims markaların kurucusu Kardashian, 2 Mayıs'ta düzenlenen prestijli moda etkinliği Met Gala'da efsanevi Amerikalı aktris Marilyn Monroe'nun elbisesini giymişti. Gece için Kardashian'la birlikte çalışan Ripley's Believe It or Not! şirketi reality show yıldızına, Monroe'nun saç tellerini hediye ettiğini duyurmuştu.

Monroe uzmanı ve koleksiyoneri Scott Fortner cuma söz konusu haberi yalanladı ve bunu kanıtlayacak belgelere sahip olduğunu söyledi. 

Instagram hesabında "Ripley's'in Kardashian'a hediye ettiği Marilyn Monroe saçları sahte" ifadelerini kullanan Fortner, "JFK'in kutlamasında Marilyn'in saçını kim yapmıştı: Robert Champion mı, Kenneth Battelle mi?" diye yazdı. 

 

 

Fortner, Ripley's'in internet sitesindeki Kardashian'ın soyunma odasında çekilen fotoğrafların ekran görüntülerini de paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gönderi her ne kadar güncellenmiş olsa da Ripley's başlangıçta söz konusu saç tellerini kuaför Robert Champion'ın Monroe'nun saçını yaparken kestiğini iddia etmişti. 

Monroe, Kardashian'ın giydiği elbisesiyle dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy'nin 19 Mayıs 1962'deki doğum günü için Madison Square Garden'da unutulmaz bir performans sergilemişti. 

Fortner gönderisinde, "JFK kutlaması için Marilyn'in saçlarını kesen ve ona şekil veren Robert Champion değildi" dedi. Tarihçi, Lilly Dache Güzellik Salonu'ndan alınan bir belgeye göre o gece Monroe'nun saçlarını Kenneth Battelle'in yaptığını söyledi. 

 

 

Ripley's'in temsilcisiyse People'a Kardashian'a hediye edilen saçın gerçek olduğunu ve soyunma odasındaki saçla aynı olmadığını dile getirdi. Temsilci, "Ripley's'in sergi koleksiyonu Marilyn Monroe'nun 6 farklı saç örneğini içeriyor. Hepsi tescilli ve gerçekten Marilyn'e ait" ifadelerini kullandı ve şöyle ekledi:

Kim'e hediye edilen saçı Marilyn Monroe, Robert Champion'a vermişti. Kırpılmış bu saçları, saç koleksiyonu alanındaki en saygın ve güvenilir uzmanlardan biri olan John Reznikoff tasdikledi.

Fortner, Kardashian'ın giydiği ve Ripley's'in 2016'da 4,8 milyon dolara satın aldığı elbiseye dair endileşerini de dile getirmişti. Monroe uzmanı endişesinin elbisenin aktrisin vücut ölçülerine göre dikilmiş olmasından kaynaklandığını söylemişti. 

Monroe'nun varlıklarını yöneten Authentic Brands Group'un başkanı Nick Woodhouse, Kardashian'ın elbiseyi giymesinde herhangi bir sakınca olmadığını dile getirmişti. 

 

Independent Türkçe, People, Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU