Britanyalı yazar: Kraliçe öldüğünde halk nasıl Britanyalı olunduğunu bilemeyecek

Hükümdar gelecek ay Platin Jübilesi'ni kutlayacak

Kraliçe şubatta tahttaki 70. yılını kutlamıştı (AP)

Yazar ve gazeteci Tina Brown, Birleşik Krallık Kraliçesi öldükten sonra halkın "artık nasıl Britanyalı olunacağını bilemeyeceğini" iddia etti.

2007'de yayımlanan biyografi The Diana Chronicles'ın (Diana Günlükleri) yazarı olan eski Vanity Fair editörü, yeni kitabı The Palace Papers: Inside the House of Windsor, the Truth and the Turmoil'i (Saray Belgeleri: Windsor Hanedanı'nın İçyüzü, Hakikat ve Kargaşa) geçen ay yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitap Kraliçe'nin ve çocukları Cambridge ve Sussex Dükleriyle Düşesleri de dahil yakın ailesinin yaşamlarının 30 seneden uzun bir bölümünü inceliyor.

BBC Radio 4'un Today programına verdiği yeni röportajda Brown, yakın zamanda 96 yaşına giren ve haziranda Platin Jübilesi'ni kutlayacak olan hükümdarın ölümünün "sismik bir olay" olacağını söyledi.

Brown, "Bence Kraliçe vefat ettiğinde muazzam bir ruh hali dengesizliği olacak çünkü 70 yıldır, üç kuşaktır tahtta. Neredeyse halk Kraliçe gittiğinde artık nasıl Britanyalı olunacağını bilemeyecek" ifadelerini kullandı.

Varlığıyla bir örneği olduğu o İngiliz kadını tipini gerçekten geçerli kılıyordu, metanet, vazife sevgisi, belli bir şekilde davranabilme yeteneği... Birçok kişi bunun artık ortadan kalkmasının yasını tutacak.

Kraliçe'nin sağlığına yönelik endişeler Ekim 2021'de hastanede bir gece geçirmesinden bu yana arttı. Britanya tarihinde tahtta 70. yılını kutlayan ilk hükümdar olduğu şubat ayında da Kovid-19'a yakalanmıştı.

Son aylarda birçok kamu görevinde yer almamış ve nisanda Windsor'daki St. George Şapeli'ndeki Paskalya Pazarı ayinini kaçırmıştı.

Brown şöyle devam etti:

Bence bu ülkede çok travmatik bir döneme yol açacak, Charles'ın geleceğe geçiş köprüsü olmaya çalışması gerekecek ve bu onun için büyük bir zorluk olacak.

Kraliçenin en büyük oğlu Prens Charles, annesinin ölümünden sonra kral olmaya hazırlanıyor.

Şubatta Kraliçe, Charles tahta çıktığında Cornwall Düşesi'nin Queen Consort (kralın eşine verilen ünvan -ç.n.) olarak tanınmasını umduğunu duyurmak için Platin Jübile mesajını kullanmıştı.

Brown son kitabında merhum Edinburgh Dükü'nün "Charles'ta Kral cevheri olmadığını" düşündüğünü yazıyor.

Brown ayrıca bir bağlantısının Charles'ın "[Kraliçe] için yanlış kişi" olduğunu söylediğini iddia ediyor, çünkü Charles "çok muhtaç, çok savunmasız, çok bencil, Kraliçe'nin katlanamayacağı türden bir kişi".



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU