ABD'nin başkentinde hindi terörü: Ekipler sorunu bir türlü çözemedi

Yetkililer kuşları kafese koymaya çalışsa da başarılı olamadı

ABD'nin başkenti Washington DC'de Kenilworth Bataklığı ve Anacostia Nehri arasındaki ormanlık arazide yaşayan saldırgan hindiler yürüyüş yapmak veya bisiklet sürmek isteyenlere kabus dolu anlar yaşattı. 

Yabani hayvanların birçok kez saldırdığını belirten bölge sakinlerinden Cliff Robinson, spor yapmak için kullanılan yoldan artık korktuklarını şu ifadelerle belirtiyor:

Burada saldırıya uğradım. Üç hafta önce. Ondan uzaklaşmaya çalışıyordum, arkamdan geldi. Geçmeme izin vermedi.

Yaban hayatı biyoloğu Dan Rauch, "Bunda bir mizah unsuru var. Nehir yolunu takip eden bir hindi terörü mevcut. Videoları bizzat görmesem, bunun bir şehir efsanesi olduğunu düşünürdüm" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rauch ayrıca, "DC ve çevresinde esasen epey sağlıklı bir hindi popülasyonu var. Bölgede en az 100, belki 200 tane mevcut" ifadelerini kullandı. 

Şehir sakinlerine dehşet saçan hindilerin kafese konması için 10'dan fazla uzmanın yer aldığı bir görev gücü oluşturuldu. 

The Wall Street Journal'ın haberine göre insanların yoluna çıkan çoğu hindi onlara zarar vermese de canlılar mart ve mayıs arasındaki üreme döneminde saldırganlaşabilir. Ancak yine de saldırıların yılın herhangi bir döneminde meydana gelebileceği belirtildi. 

Kasım 2020'de kahve alacağı sırada bir hindinin kendisini takip etmeye başladığını söyleyen Liz Poulette şu ifadeleri kullandı:

Gözümü üstünde tutarak ani bir hareket yapmadan geri geri yürümeye başladım. Birkaç adım ötedeyken bir anda üzerime sıçradı. Çizgi filmden çıkmış gibiydi, onu püskürtmek için çantamı kullanmak zorunda kaldım.

Şubatta hindi saldırısına uğrayan bir başka kişiyse şunları dile getirdi:

Anacostia yolunda bana yabani bir hindi saldırdı. Bacaklarımdaki yaralarla acile gittim ve tetanoz aşısı yaptırmakla birlikte antibiyotik almak zorunda kaldım. Korkunçtu.

 

 

Aynı yolda hindiyle karşılaşan DeDe Folarin ise şunları dile getiriyor:

Ürkütücü bir durumdu. Bu devasa hindi, patikadan geçerken yüzüme doğru sıçradı ve neredeyse beni bisikletimden düşürüyordu ve sonrasında 5 dakika boyunca beni kovalamaya başladı.

Terör estiren hindilerden birinin fark edildiği park olan Kenilworth Aquatic Gardens'ın görevlisi Joe Cashman, bir başka çalışanla birlikte devriyedeyken canlının kendilerini takip ettiğini söyledi. Cashman şunları ekledi:

Başta eğlendik ama sonra şikayetler almaya başladık. Giderek daha agresif hale geldi.

Parka ocakta uyarı levhaları asıldı, şubattaysa hindi saldırganlığı had safhaya ulaştı.

 

WSJ
Parka asılan uyarı afişlerinden birinde, "Dikkat, yaban hayatına yaklaşmayın" yazıyor (James Grimaldi/The Wall Street Journal)

 

Cashman, saatte 40 kilometre hızla koşma kabiliyetine sahip hindilere dair şikayetlerin artması hakkında şunları dile getirdi:

Bu iyi bir durum değil. Yaban hayatını ve ziyaretçilerimizi korumak arasında denge kurmak istiyoruz. Hindi neden mi hala ortada dolaşıyor? Hindiler yakalaması zor kuşlar.

ABD Milli Park Servisi'nin (National Park Service) hazırladığı rapora göre neredeyse bir asır önce soyu tükenen yabani hindiler doğaya geri dönüyor. Amerika genelinde yaklaşık 7 milyon yabani hindinin çoğalmasıyla birlikte Kaliforniya'dan Massachusetts'e kadar pek çok kişiyi rahatsız eden vakaların yaşandığı bildirildi. 

 

Independent Türkçe, The Wall Street Journal, WSLS Insider

DAHA FAZLA HABER OKU