Bill Gates, 27 yılın ardından boşandığı eşiyle "yine olsa yine" evleneceğini söyledi

Çift 2021'de boşanmıştı

(AFP)

Bill Gates, eski eşi Melinda French Gates'le evliliğinin "harika" olduğunu ve onunla "yine olsa yine" evlenmeyi tercih edeceğini söyledi.

Çift, yaklaşık 30 yıl süren evliliklerinin ardından Mayıs 2021'de boşanma kararını duyurmuştu. Evlilikleri Ağustos 2021'de sonlansa da vakıfları Bill ve Melinda Gates Vakfı'nı birlikte yönetmeye devam ettiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boşanma duyurusunun ardından Gates'in 2000'de Microsoft'ta çalışan bir kadınla ilişki yaşadığını itiraf ettiği bildirilmişti. Milyarderin sözcüsü de böyle bir ilişki yaşandığını ve "dostane şekilde sona erdiğini" kabullenmişti.

Microsoft'un 132,3 milyar dolarlık servete sahip kurucu ortağı, daha önce GatesNotes blogunda aralıkta yayımlanan blog yazısında 2021'in kendisi için "çok büyük bir kişisel üzüntü" yılı olduğunu söylemişti.

The Sunday Times'a verdiği yeni röportajda Gates, Melinda'yla mevcut iş ilişkisini ve evliliklerinin sona ermesinin hissettirdiklerini anlattı.

Önde gelen iş insanı, her evliliğin çocuklar büyümesi ve aile evini terk etmesinin ardından "dönüşüm geçirdiğini" söyledi.

Benimki maalesef boşanma denen bu dönüşümü geçirdi. Ama benim açımdan harika bir evlilikti. Bana kalsa onu değiştirmezdim. Bilirsiniz, başka biriyle evlenmeyi tercih etmezdim.

Tekrar evlenip evlenmeyeceği sorulan Gates şöyle cevapladı:

 Evet. Yine olsa yine Melinda'yla evlenir miydim, bundan bahsediyorum. Geleceğim açısından herhangi bir planım yok ama evliliği şiddetle tavsiye ederim.

Melinda ise martta CBS News'a verdiği demeçte yeniden aşık olmayı dört gözle beklediğini söylemişti.

Melinda, "Ayağımın ucunu birazcık (flört havuzuna) daldırıyorum" demişti.

Gerçekten iyi bir durumdayım gibi hissediyorum.

Melinda, ayrılma kararında payı olan "çok sayıdaki mesele" arasında Gates'in hüküm giyen pedofil Jeffrey Epstein'le ilişkisinin de bulunduğunu açıklamıştı.

Gates, vakfı için para toplamak amacıyla çocuklarla cinsel ilişkiye girdiği için hüküm giydikten sonra Epstein'le yemek yemişti. Milyarder daha sonra bu toplantıların "bir hata" olduğunu ve bunlardan "pişmanlık duyduğunu" söylemişti.

Melinda, Epstein'le sadece bir kez karşılaştığından ve "kapıdan içeri girdiği anda bundan pişmanlık duyduğundan" bahsetmişti.

Epstein tiksindiriciydi. Kötülüğün vücut bulmuş haliydi. Sonrasında o karşılaşmayla ilgili kabuslar gördüm. Yani bilirsiniz, bu genç kadınlar için üzülüyorum çünkü böyle hissettim ve işte ben de yaşlı bir kadınım.

The Sunday Times'la konuşurken Gates, Epstein'le ilgili soruya şu yanıtı verdi:

O zamanlar, bu toplantıları yapmanın ona güvenilirlik kazandıracağının farkında değildim.

Neredeyse, 'Bu tür davranışları affediyorum' falan demiş oluyorsunuz. Yani açıkça görüldüğü gibi bunu anlamayarak devasa bir hata yaptım.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU