Elon Musk'ın "Bana asılmayı bırak" dediği Ocasio-Cortez, Twitter'dan verdiği yanıtın niye silindiğini açıkladı

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi, daha önce isim vermeden 'ego sorunu olan bir milyarderi' eleştirmişti

Alexandria Ocasio-Cortez, ABD Kongresi'nde "Manga" olarak anılan Demokrat Partili kadın temsilcilerden biri (AP)

Alexandria Ocasio-Cortez, SpaceX'in kurucusu ve milyarder Elon Musk'la alay ettiği bir tweet'i, bir Twitter atışması sırasında Musk'ın onu kendisine "asılmakla" suçlamasının ardından neden sildiğini açıkladı.

Atışma, Ocasio-Cortez'in cuma günü attığı tweette, "ego sorunu olan bir milyarderin" hakkı olduğu için bir "devasa iletişim platformunu" kontrol etmesinden bıktığını söylemesi ancak mesajında bahsettiği kişi veya şirketin adını vermemesiyle başladı.

Pazartesi günü Twitter'ı satın alan Musk, buna cevaben "ego sorunu olan bir milyarderin" kendisi olduğunu onaylamışçasına "Bana asılmayı bırak, gerçekten utangacım" diye tweet attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'e göre Demokrat siyasetçi, tahmini serveti 74 milyar dolar olan Meta CEO'su ve Facebook kurucusuna atıfta bulunarak "Zuckerberg'den bahsediyordum ama sorun yok" tweet'iyle karşılık verdi.

Tweet daha sonra silinmiş olsa da Ocasio-Cortez cumartesi günü "dediğim gibi, ego sorunları" tweetini atıp Twitter'ın yeni sahibiyle daha da alay ederek ve kendisinin önceki tweet'inin ekran görüntüsünü paylaşarak atışmayı sürdürdü.

Başka bir gönderide tweeti niye sildiğini "Bu tür devasa ego kompleksleri olan kişilere arzuladıkları ve aradıkları ilgiyi ve alıntı tweetleri/yanıtları vermekten kaçınmaya çalışıyorum (elimden geldiğince)" ifadesiyle açıkladı.

Demokrat Kongre üyesi, Instagram'da da “Yapacak iş arıyorsa vergilerini ödeyebilir" diye yazdı.

249 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Musk, pazartesi günü 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla San Francisco merkezli Twitter'ı satın alarak şirketin yönetimini de devralmayı onayladı.

ProPublica'nın yaptığı hesaba göre ödediği "gerçek vergi oranının" 2014 ila 2018'de yüzde 3,27 olduğu eleştirilerinin ardından Musk, 11 milyar doları aşkın vergi ödeyeceğini Aralık'ta duyurmuştu.


Musk, Ocasio-Cortez'e yaptığı yorumlar yüzünden çok sayıda Twitter kullanıcısı tarafından azarlansa da, ona desteğini göstermek için alev emojileri kullanan Teksas senatörü Ted Cruz'dan belirgin bir destek aldı.

Bununla beraber Cumhuriyetçi Cruz, Ocasio-Cortez'in Musk'la alay eden cevabına tweetinde yer vermedi.

Atışmanın ardından bir sosyal medya kullanıcısı, "Musk olmadığınız sürece bu internet sitesi ücretsizdir; Musk olmak 44 milyar dolara ve örselenmiş bir egoya mal olur" diye yazdı.


SpaceX kurucusu ve Tesla CEO'su, Twitter'ı "özgür ifade" için daha iyi bir platform haline getirmeyi vaat ederek Fox News'ten Tucker Carlson gibi sağın önde gelen birçok yüzünden de övgü topladı. Carlson, şirketin satılmasının ardından bu hafta yeniden tweet atmaya başladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU