Akşener'den "geçinemiyorum" diyen emekliye: En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

Meral Akşener, "İmkanları çok, insanı güzel, çalışan üreten bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek mümkün" diye konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde esnafı ziyaret etti. Bir döner ustası, Akşener'e yaşadıkları sorunları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ocağın karşısında çalışıyorum, emekli maaşım yetmiyor. 61 yaşında adamım; yazık, günah değil mi bana? Yatıp istirahat etmem lazım değil mi? 2 bin 500 liraya 8 saat ocağın karşısında çalışıyorum, 8 saat; yazık değil mi, günah değil mi?" diyen vatandaş "Bu emekliler hala Erdoğan'a oy veriyorlarsa müstehaktır, helal olsun onlara, daha beter olsunlar" şeklinde konuştu. Akşener ise en düşük emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması ve bayram ikramiyesinin de 3 bin 700 lira olması gerektiğini söyledi.

Bazı programlara katılmak üzere Antalya'ya gelen Akşener, Muratpaşa ilçesindeki trafiğe kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde partililerle buluştu.

Akşener, parti otobüsünden yaptığı konuşmada, salgın öncesi ilk esnaf ziyaretine Antalya'dan başladığını, ardından il il, ilçe ilçe esnafı ziyaret ettiğini söyledi.

Antalya tarımın, turizmin, çiftçinin hem köylünün hem şehirlinin kenti olduğu için ilk durak olarak burayı tercih ettiğini anlatan Akşener, "Buradan başladık çiftçiyi dinlemeye. Esnaf dükkanlarının içinde herkesi dinledik" diye konuştu.

"61 yaşında emekliyim, günde 8 saat ocağın başında çalışıyorum"

Seçime bir yıl kaldığını anlatan Akşener, "Artık seçmen velinimettir, velinimetin sesini duyacaklar. Çiftçinin, gencin sesini duyacaklar" dedi.

Ziyaret sırasında bir dönerci dükkanına uğrayan Akşener ile döner ustası arasında emekli maaşı diyaloğu yaşandı.

61 yaşında olduğunu ve maaşı yetmediği için günde 8 saat döner tezgahı karşısında çalışmak zorunda olduğunu söylerken gözyaşlarını tutamayan vatandaş, "Yazık, günah değil mi bana? Yatıp istirahat etmem lazım değil mi? 2 bin 500 liraya 8 saat ocağın karşısında çalışıyorum, 8 saat; yazık değil mi, günah değil mi?.Bu emekliler hala Erdoğan'a oy veriyorlarsa müstehaktır, helal olsun onlara, daha beter olsunlar" diye konuştu.

Akşener ise, en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi 3 bin 700 lira olmalıdır. Bayram ikramiyeleri tüm emeklilere ödenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Dertlerinizi dinlemeye geldim"

Esnafın zor günler yaşadığını dile getiren Akşener, "İmkanları çok, insanı güzel, çalışan, üreten bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek mümkün. Aranızda olduğumuz için çok mutluyuz. Dertlerinizi dinlemeye geldim" ifadelerini kullandı.

Antalya'da 89 yaşında yaşamını yitiren olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan'ın ailesine baş sağlığı dileyen Akşener, cadde esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi, fotoğraf çektirdi.

Akşener, kalabalıkta annesini kaybeden küçük kız çocuğunun ailesine ulaştırılmasını istedi.

Daha sonra Kepez ilçesine geçerek Kültür Mahallesi'nde kendisi için kurulan platformdan konuşma yapan Akşener, burada esnaf ziyaretinde bulundu, öğrencilerle görüştü.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU