Örümcek-Adam dünyasının yeni karakteri El Muerto kim ve güçleri neler?

Sony'nin hazırlayacağı filmde izleyicileri yeni bir karakter bekliyor

Bad Bunny'nin rol alacağı film, 12 Ocak 2024'te vizyona girecek (Fotoğraflar: AFP - Marvel)

Sony Pictures'ın çıkaracağı yeni El Muerto filminde, projeye adını verecek karakteri Porto Rikolu şarkıcı Bad Bunny'nin canlandıracağı duyuruldu. 

Sony'nin duyurusunun ardından El Muerto'nun nasıl bir karakter olduğu ve ilk ne zaman ortaya çıktığı gibi sorular merak konusu oldu. 

Bir diğer adı Juan-Carlos Sanchez olan El Muerto ilk kez 2006'da yayımlanan Friendly Neighborhood Spider-Man #6 (Örümcek-Adam'ın Arkadaş Canlısı Mahallesi) çizgi romanında ortaya çıktı. Dolayısıyla El Muerto, Marvel evreninin en genç karakterlerinden biri. 

Peter David ve Roger Cruz'un yarattığı El Muerto, Marvel'ın birincil evreni Earth-616'da sadece iki kez ana karakter olarak göründü. 

İlk kez bir Örümcek-Adam çizgi romanında ortaya çıkması nedeniyle El Muerto'nun sinemadaki telif hakları Sony Pictures'a ait. 

Karakterin kökeni

Juan-Carlos Sanchez'i, El Muerto maskesini takan efsanevi güreşcilerden biri olan babası büyüttü. Söz konusu büyülü maske Meksikalı bir savaşçı soyunda bir kişiden bir diğerine aktarılıyor. Ancak maskeyi takacak kişilerin kendilerini El Dorado'ya karşı kanıtlaması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanchez, El Dorado'yla ilk karşılaşmasında savaşmayı reddediyor ve onu babası kurtarıyor. Ancak Sanchez'in babası orada can veriyor. El Dorado, Sanchez'in babasına duyduğu saygıdan ötürü ona ikinci bir şans veriyor. Sanchez'in kendisini kanıtlaması ve maskeli bir savaşçıyla çarpışarak onun maskesini düşürmesi için 10 yılı vardır. 

Sanchez, 10 yıl sonra hayır amaçlı bir müsabakada Örümcek-Adam'la karşı karşıya geliyor. Karakter tam Örümcek-Adam'ın maskesini düşürecekken, Peter Parker onu bir zehirle felç ediyor. 

Örümcek-Adam, Sanchez'i apar topar hastaneye götürmeye çalışırken El Dorado'yla karşı karşıya geliyor. Sanchez ve Örümcek-Adam daha sonra El Dorado'ya karşı güç birliği yapıyor. 

Güçleri

Maskesinden aldığı güçle El Muerto 30 tona kadar kaldırma kuvvetine sahip. Bu da onu Captain Marvel, Adam Warlock gibi karakterler kadar güçlü kılıyor. 

Maskesi olmadan El Muerto ortalama bir güreşçinin sahip olduğu güce sahip. 

Bad Bunny hangi projelerde yer aldı?

Karakteri canlandıracak oyuncu 29 Temmuz'da vizyona girmesi planlanan Suikast Treni'nde (Bullet Train) Brad Pitt'le birlikte kamera karşısına geçti. 

Bununla birlikte Bad Bunny, Narcos: Mexico ve Hızlı ve Öfkeli 9 (Fast and Furious 9) gibi projelerde de yer aldı. 

Güreş tutkusuyla bilinen şarkıcı çeşitli güreş müsabakalarında da yer aldı. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Deadline, Marvel

DAHA FAZLA HABER OKU