5 bin ceza yazdığı için kovulan kondüktör, mahkeme kararıyla işine geri döndü

"Ben ödül avcısı değilim"

Francesco Bonnano, Yargıtay kararının ardından "Kabus sona erdi" dedi (corriere.it)

İtalya'da Yüksek Mahkeme, fazla ceza yazdığı için işten atılan kondüktörün haksız yere kovulduğuna hükmetti. Francesco Bonnano'nun işine geri dönmesine karar verildi.

61 yaşındaki adam, ülkenin demiryolu şirketi Trenitalia'da kuzeydeki bölgelerde görev yaparken birkaç yıl içinde çok sayıda para cezası vererek yolcuları “terörize etmekle” suçlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bonnano, trene biletsiz binildiği veya biletle örtüşmeyen hatta seyahat yapıldığı gibi gerekçelerle 5 bin para cezası vermişti.

Trenitalia, yolculardan gelen şikayetler ve keyfi olarak verildiği iddia edilen cezalar için yaklaşık 10 bin euro ödedikten sonra 2017'de kondüktörü işten çıkarmıştı.

Bonnano bunun ardından şirkete dava açmıştı.

Guardian'ın dün geçtiği haberde Yüksek Mahkeme'nin, kondüktörü ”sıradışı bir şevkle çalışan ve esnek olmayan” biri diye tanımladığı yazıldı. 38 yıldır kondüktörlük yapan adamın "sadece son derece titiz bir şekilde" işini yaptığına ve kâr amacı gütmediğine karar verildi.

Bonnano, kararın ardından yaptığı açıklamada “acımasız” olmadığını savundu:

Ben ödül avcısı değilim. Ama çalışırken titiz olmanız gerekiyor. Bütün yolcuların geçerli bir biletle seyahat etmesini sağlamalıyım. Ben otoriter ya da zorba değilim. Yolcular beni seviyor.

Kondüktörün avukatı Lucio Spampatti de “Çok çalıştığı için kovulan birini daha önce hiç duymamıştım” dedi:

Biletsiz yolcuları tespit etmesinin ardından şirkete 200 bin eurodan fazla para kazandıran bir tren kondüktöründen bahsediyoruz.

 

Independent Türkçe, Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU