Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'i Japonya'da "hüzünle dans eden kiviler" karşıladı

"Kiviler cenaze töreni basmış gibi"

Yeni Zelanda'nın en büuük kivi ihracatçısı Zespri'ye ait maskotların dansı sosyal medyada gündem oldu (Twitter / @henrycooke)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Japonya'ya ziyaretinde hüzünlü bir müzikle dans eden kivi maskotlarıyla karşılandı.

Ardern'in Japonya Başbakanı Fumio Kishida'yla görüşmek için çarşamba günü gerçekleştirdiği ziyaretinde "kivi kardeşlerle" karşılandığı anın videosu sosyal medyada viral oldu.

Videoda bir toplantı odasının balkonunda duran iki kivi maskotunun, keman ve piyanoda çalınan yavaş tempolu ve hüzünlü müziğe ayak uydurarak dans ettiği görülüyor.

Yeni Zelanda'nın popüler haber sitelerinden Stuff'ın muhabiri Henry Cooke, kaydedip paylaştığı videodaki kivi maskotlarının, Yeni Zelanda'nın en büyük kivi ihracatçısı Zespri'ye ait olduğunu ve Japon hükümetinin resmi karşılama töreninde yer almadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoya yorum yapan Twitter kullanıcılarından biri "Kiviler cenaze töreni basmış gibi" derken, bir başkası da "Ağıt gibi görünüyor. Herkes iyi mi?" diye sordu.

Stuff'ın aktardığına göre Ardern, Zespri'nin etkinliğine Japonya'da kivi sezonunun açılmasını kutlamak için katıldı.

Japonya, Yeni Zelanda'nın kivi ihracatında önemli ülkelerden biri. Zespri, geçen yıl ülkeye 600 milyon dolarlık kivi satmıştı.

Videodaki "kivi kardeşler" ise Japonya'da epey ünlü. Ülkedeki televizyon kanallarında reklam veren tek Yeni Zelanda merkezli şirket olan Zespri'nin "kivi kardeşleri", reklamlarda sık sık görülüyor.
 


Eskiden anneannesi ve dedesinin de Yeni Zelanda'da kivi üreticiliğiyle uğraştığını belirten Ardern ise Japonya'ya kırmızı kivi de satmaya başlayacaklarını ifade ederek buradaki piyasayı büyütmeyi planladıklarını söyledi.

Kishida, aynı etkinlikte daha sonra Ardern'den "kivi" kelimesini Japon alfabelerinde kullanılan kaligrafik karakterlerle yazmasını da istedi.
 

jacinda-ardern-twitter.jpg
Ardern'in ilk yazısını "beğenmeyen" Kishida, Yeni Zelanda Başbakanı'ndan yeniden denemesini istedi (Twitter / @henrycooke)​​


Söz konusu gezi, Ardern'in pandemi başından beri başka bir ülkeye yaptığı ikinci ziyaret. Yeni Zelanda Başbakanı, bu hafta başında Singapur'a da gitmişti.

Öte yandan bu, Ardern'in "kivi kardeşlerle" ilk karşılaşması değil.
 


Yeni Zelanda Başbakanı'nın 2019'daki bir ziyaretinde kivi maskotlarıyla el sıkıştığı fotoğrafı gündem olmuştu.



Independent Türkçe, Guardian, Stuff

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU