Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz

Erdoğan,"Her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'nin yarınını kurtaracak adımları atıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti TBMM Grup Toplantısı sonrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen etkinliklere iştirak eden küçük sporcularla sohbet etti. / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Muhalefetin Ramazan'ın manevi atmosferini zehirleme çabalarına rağmen en güzel ve en verimli şekilde yaşamaya özen gösteriyoruz. Muhalefet yandaşlarıyla birlikte Boğaz manzaralı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken, biz vatandaşlarımızın yanında, gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine ulaşma gayretini veriyoruz" dedi.

"20 yıldır olduğu gibi muhalefetin gerilimini aklı selimle savuşturacağız" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bin yıllık kardeşliğimizin muhalefetin siyasi hesaplarına kurban edilmesine göz yummayacağız. Kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. 2023'e kadar devam edecek bu yolculukta kapısı çalınmadık hane bırakmayacağız. Bir dönem AK Parti çatısı altında hizmet etmiş, daha sonra teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem veriyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerini hayata geçirebilecek tek vizyonun AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda olduğu anlaşılmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefet partilerine eleştiri

Erdoğan konuşmasında, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları kapsamında bir araya gelen 6 muhalefet partisini de eleştirdi.

Erdoğan, "Muhalefetin ve 6+1'li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan ayar vermektir. Sadece geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağını ispatlamıştır" dedi.

"Milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyor" ifadelerini kullanan Erdoğan şunları kaydetti:

En temel meselelerde bile uzlaşmanın olamayacağını, ülke ve milletin hayrına hiçbir adım atamayacaklarını milletimiz iyi biliyor. Her gün yeni birisi patlayan skandallarını bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek kimi zaman utanarak takip ediyor. Sürekli kavga eden, sürekli kapris ve kumpas peşindeki 28 Şubat ittifakı 2023'ü bile göremeyeceklerdir. Siyasetçilik oynayanlar yine hezimetine uğrayacaktır. Yine kaybedecekler, tarih sahnesinden silinip gideceklerdir. Gelin saflarımızı sıklaştıralım, kavlimizi yenileyelim, ahdimizi tazeleyelim.

İsrail'e Kudüs tepkisi

İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik müdahalelerine tepki gösteren Erdoğan, "Hassasiyetlerimizi açıkça söyledik. Aynı şekilde uluslararası toplumu BM başta olmak üzere her platformda Filistinlilere yapılan haksızlıklara karşı duyarlı olmaya davet ettik. Filistin davasını savunmanın yolunun İsrail ile dengeli, tutarlı ilişkiden geçtiği açıktır. Bu demek değildir ki, yaşanan zulümlere, saldırılara, işgallere göz yumacağız. İsrail ile siyasi, küresel, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır. Tüm dünya sessiz kalsa bile biz Kudüs davasını en yüksek sesle tekrarlamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Türkiye'nin tek amacın sınır güvenliğini sağlamak"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik başlattığı Pençe-Kilit Harekatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünden arındırmak, hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Irak hükümetiyle işbirliği içinde yürüttüğümüz bu harekatta askerlerimize başarılar diliyorum. Türkiye'nin kimsenin topraklarında gözü bulunmadığının, tek amacın sınırlarının güvenliğini ve komşu ülkelerde istikrar sağlanmasını olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz"

Türkiye'ye komşu ülkelerde geçmişte yaşanan savaş ve çatışmaları hatırlatan Erdoğan,"Her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'nin yarınını kurtaracak adımları atıyoruz. Hükümete geldiğimizden günden beri hep insanlarımızın gelirlerini arttırmanın peşinde olduk. Ne zaman bir sıkıntı ortaya çıksa ülkenin tüm imkânlarını insanlarımızın lehine seferber ettik. Salgın sürecinde yaptıklarımız ortadadır. Karadeniz'deki savaş ise küresel ekonomide yaşanmakta olan sarsıntıyı daha da derinleştirdi. Bize düşen önce birliğimize, beraberliğimize, 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılmaktır. Biz işimize bakıyoruz. İnşası süren eserleri tamamlayıp hizmete açıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün o muhteşem manzarası hâlâ aklımızdadır. Müjdelerimizi birer birer milletimizle paylaşıyoruz.  Allah’a hamdolsun milletimiz için bir an olsun hizmetten, üretmekten, çalışmaktan geri durmuyoruz. Bütün imkanlarımızla milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz.

Erdoğan: Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ülkesine dönen Suriyeli sığınmacılarla ilgili "Bayramda gidenlere müsaade etmeme değerlendirmemiz var" sözleri hatırlatıldı

Konuya ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, ''Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye'deki briket ev inşaatı bittikten sonra o bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir" yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine de Erdoğan, ''Bakan Bilgin ne dediyse doğrudur" diye konuştu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU