Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kapatılması için dilekçe vermişti… Ahmet Eliaçık: Sosyal medyada yapmadıkları iş yok

"Birçok yerde gündem oluşturuyorlar gruplar halinde"

Fotoğraf: Twitter

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasında verdiği bir dilekçe gerekçe olarak gösterilen Ahmet Eliaçık ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Mahkemenin eşine ödemesi gerektiği hükmettiği nafakayı yatırmadığı için cezaevine giren, daha sonra AK Parti’nin meblağı ödemesiyle serbest bırakılan Eliaçık’ın açıklamaları şöyle:

Ne düşünüyorsunuz?

Kapanmasında çok fayda var. Kadın cinayetlerini önleme adı altında bunların yürüttüğü faaliyetlere dikkat ediyorsunuz herhalde.

Nelere tanık oldunuz?

Sosyal medyada yapmadıkları iş yok.

Mesela?

Birçok yerde gündem oluşturuyorlar gruplar halinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sizi rahatsız eden ne oldu?

İstanbul Sözleşmesi'ni getirmeye çalışıyordular. Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir sözleşmedir ve erkeği kadından ayırmak zorunda bırakacaklar bunlar. Daha doğrusu geyliği savunacaklar.

O tarihte İstanbul Sözleşmesi yürürlükteydi. Bu dernek getirmiş değil.

Osman Kavala'nın kurduğu dernekler, kardeşim. İsmail bey, siz bu işleri bilen insanlarsınız.

Nafaka davasından ötürü mü bu şikayette bulundunuz?

Boşanma davamda cinsiyetçi yasalarla karşı karşıya kaldığımdan, haklı olan davamda haksız bulunduğumdan, çocuklarımın dahi hakkını savunamaz pozisyona getirildiğimden, insan olarak yeryüzünde zulme uğradığımdan dolayı...

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU