Ocak ayından bu yana en az 25 Filistinli İsrailli güçler tarafından öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Batı Şeria'da "terörle mücadele faaliyetleri" adını verdiği operasyonda iki Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı

Nablus'ta İsrail güçleirnin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Muhammed Assaf (34) için dün  Kalkilya kentine bağlı Kafr Lakif beldesinde cenaze töreni düzenlendi / Fotoğraf: AA

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün İsrailli güçlerin işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunun "terörle mücadele faaliyetleri" adını verdiği operasyonda iki Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geride bıraktığımız iki haftada tansiyonun çok yükesldiği bölgede yaşanan olaylara bir yenisi eklenirken yerel halk hadisenin İsrailli güçlerin tutuklamalar yaptığı esnada gerçekleştiğini söyledi.

Toprağa verildi

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarındaki Silvad beldesine düzenlediği baskında göğsünden vurularak hayatını kaybeden 20 yaşındaki Filistinli Amr Alyan için Silvad beldesinde cenaze töreni düzenlendi. Silvad'ın naaşı, omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.

filistinli.jpg
Fotoğraf: AA

 

İsrail ordusunun, yoğun olarak Filistinlilerin yaşadığı Batı Şeria'ya son dönemdeki müdahalelerinde bölgedeki şiddet olayları tırmandı.

Nablus kentinde 34 yaşındaki Muhammed Hassan Assaf ve Beytüllahim'in batısındaki Husan beldesinde 14 yaşında bir Filistinli çocuk, İsrail askerlerince vurularak öldürüldü. Beytüllahim'de hayatını kaybeden Filistinli çocuğun naaşının İsrail askerleri tarafından götürüldüğü bildirildi.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, askerlerin Beytüllahim yakınlarında molotofkokteyli atan bir şüpheliyi vurduğu kaydedildi.

İsrail basınındaki haberlerde de ordu ve özel kuvvetlerin, Ramallah'ın kuzeyindeki Silvad beldesinde, Yahudilerin kutsal Hamursuz Bayramı'nda saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen bir grubun bulunduğu evi kuşattığı bildirilmişti.

Karşılıklı saldırılar tırmandı

İsrail'de son 3 haftada düzenlenen 4 saldırıda 14 İsrailli hayatını kaybetmişti. İsrail ordusunun, mart sonundan itibaren Filistinlilerin yoğunlukta yaşadığı Batı Şeria'ya düzenlediği baskınların ardından bölgedeki şiddet olayları artmış, bu süreçte en az 20 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusunun, Batı Şeria'ya baskınlarında ve çıkan olaylarda 10 Nisan'dan bu yana 8 Filistinli hayatını kaybetti.

Ocak ayından bu yana en az 25 Filistinli İsrailli güçler tarafından öldürüldü.

 

Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU