İnce: Hem Erdoğan'a 'tek adam" deyip hem bürokratları muhatap almak çelişki içerir

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Eğer saraya gidilecekse, ben de gelirim söz. Hadi beraber gidelim" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Sincan Mallı köyü mevkisinde bir buğday tarlasında tarım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, partisinin çözüm önerilerini paylaştı.

İlerleyen yıllarda enerji, gıda, su ve ilaçta önemli sorunların ortaya çıkacağını belirten İnce, devletin kurumlarına gidip "beni içeri almadılar diye bağırmanın" sorunları çözmeyeceğini söyledi.

İnce, "Hem Erdoğan'a 'tek adam' deyip hem bürokratları muhatap almak çelişki içerir. Gidilecekse saraya gidilmelidir. Eğer saraya gidilecekse, ben de gelirim söz. Hadi beraber gidelim" ifadelerini kullandı.

Tüketenler çoğalıp üretenlerin azalmasıyla yiyeceklerin pahalandığını ancak iktidar ve muhalefetin sorunu göremediğini ileri süren İnce, son yirmi yılda tarımsal üretim ve desteklere ilişkin veriler paylaşarak hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İthal buğdaya Türk çiftçisinden alınan buğdaydan daha yüksek fiyat verildiğini aktaran İnce, çiftçi hasada başlamadan buğday ithalatı yapıldığını öne sürdü.

Partisinin çözüm önerilerini paylaşan İnce, "Köprüye geçiş garantisi veriyorsan çiftçiye de alım garantisi vereceksin, dolar üzerinden vereceksin. Üretim planlamasını en az 5 yıllık yapacaksın" dedi.

GSMH'nin yüzde 2'sinin tarımı desteklemeye harcanması gerektiğini bildiren İnce, ithalattan vazgeçilmesini ve Devlet Planlama Teşkilatının yeniden aktif hale getirilmesini istedi.

İnce, Afrika'da arazi kiralamaktan vazgeçilmesi, tarımda çalışan kadınların sigorta priminin ödenmesi, hazine arazisini ekenlerden kira istenmemesi, GAP gibi projelerin tamamlanması ve arazi bütünleştirmesi önerilerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen cuma günü "çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istediğini" ancak verilmediğini belirterek Kurum'un önüne gitmişti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu kapıda yaptığı açıklamada "Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Temel nedeni, çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleriyle beraberim. Kadın vekiller, bütün anneler, çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Hiçbir çocuğun yataya aç girmemesi lazım. Çocukların yeterli beslenmeleri gerekir. Bunu yapacak olan da sosyal devlettir" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri, daha önce KPSS'den yüksek puan almasına rağmen mülakatta elenen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na, enflasyon hesaplamalarının güven vermediği gerekçesiyle TÜİK'e gitmişti. Ancak Kılıçdaroğlu kurumlara alınmamıştı. 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU