TDP Genel Başkanı Sarıgül: Bu sistemde aşağı yukarı 7 milyon oy boşa gidecektir

Sarıgül, “Bizim önerimiz barajların sıfıra inmesi, yüzde 1 olması, her bir oyun değeri vardır” dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, hayata geçirmeyi düşündükleri modelde turizmci, esnaf ve çiftçinin kazanacağını söyledi.

Kentteki bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya gelen Sarıgül, Trakya çiftçisinin üzgün ve mutsuz olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Edirne'nin sönük olan ışığını yakacaklarını savunan Sarıgül, "Bizim modelimizde turizmci, esnaf, çiftçi kazanacak. Trakya'dan da Türkiye'mizin yüzü inşallah gülecek. Üniversiteyi ve liseyi bitiren bir gencimiz Trakya'da işsiz kalmayacak" diye konuştu.

 "Ekonomik milliyetçilik insanca, hakça düzen demektir".

Tam bağımsız Türkiye için ekonomik milliyetçilik yapmaya devam edeceklerini belirten Sarıgül, "Ekonomik milliyetçilikle kimseye boyun eğmeyeceğiz. Ekonomik milliyetçilik büyük ve güçlü Türkiye demektir, toprak işleyenin, su kullananın demektir. Ekonomik milliyetçilik insanca, hakça düzen demektir." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin seçim barajıyla ilgili sorusu karşısında Sarıgül, TDP'nin günlük bir siyasi parti olmadığını belirtti.

Yıllarca devam edecek bir seçim sisteminin en doğru yöntem olduğunu ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:

Almanya, İngiltere, İsviçre, Fransa'da seçim sistemi yıllar önce yapılmış ve o sistem devam ediyor. Seçime bir ay kala yapılan değişiklikler doğru olmamıştır, şık olmamıştır, demokratik olmamıştır. Demokratik dünyadan bahsediyorsak, demokratik dünyada barajlar yüzde 1'dir. Orada dar bölge tercihli oy vardır. Bizim önerimiz barajların sıfıra inmesi, yüzde 1 olması, her bir oyun değeri vardır. Bu sistemde aşağı yukarı 7 milyon oy boşa gidecektir. Bu doğru bir şey değildir.

Sarıgül, Türkiye milletvekilliği modelini önerdiklerini belirterek, "600 milletvekili olmalı. Bakan yapacağınız isimler oraya konmalı. 500 milletvekili de teşkilatlar ve partililer tarafından seçilmeli. Benim Edirne milletvekilim Edirne'den ayrılmayacak. Edirne'nin oylarıyla Ankara'da oturup hava atmak, caka satmak yok." diye konuştu.

Saraçlar Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Sarıgül, vatandaşların taleplerini dinledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU