Erdoğan: Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer; bu yıl bolluk, bereket yılı

“Bu yıl gıda ürünlerini daha uygun fiyattan ithal edebiliriz”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer; bu yıl bolluk, bereket yılı” dediğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısının “Gıda fiyatları” başlıklı kısmında şu ifadeleri kullandı:

AK Parti MKYK’da fiyat artışları da gündeme geliyor. Zaten Erdoğan’ın iki önemli önceliği var. Biri malum Ukrayna, diğeri ise hayat pahalılığı. Patlıcanın, patatesin, domatesin fiyatları ortada. Hayat pahalılığı can yakıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sebze ve meyvede yaşanan pahalılığın mevsimsel etkilerden ve ihracattan kaynaklandığını ifade ediyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini söylüyor. “Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer. Bu yıl bolluk, bereket yılı” diyor.

Ama tabii mevsimsel etkinin dışında buğday, ayçiçekyağı, şeker, et gibi temel gıda maddelerinin durumu var. Erdoğan, Rusya’ya uygulanan ambargoya Türkiye’nin katılmadığını belirterek, “Bu yıl gıda ürünlerini daha uygun fiyattan ithal edebiliriz” diyor.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre de, aynı toplantıda Erdoğan "stokçuluk" ve KDV oranlarındaki indirimle ilgili olarak da “Tarımda, gıdada kendi kendimize yeter haldeyiz. Stokçuluk yapanların üzerine amansız gideceğiz. Zincir marketler denetlenecek, indirim sonuçları raporlanacak. Siz de buna dikkat edin. Bu konuda çalışma başlatın” dedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU