Beatles'ın kurulduğu ev, gelecek vaat eden müzisyenlere açılacak

The Forthlin Sessions, sanatçıları birçok Beatles klasiğinin yazıldığı yerde yazmaya ve sahne almaya davet ediyor

Paul McCartney ve John Lennon (Reuters)

Paul McCartney'in Liverpool'da büyüdüğü ve John Lennon'la birlikte şarkı yazmaya başladığı evi, şarkı yazıp sahne almaları için plak şirketleriyle anlaşması olmayan müzisyenlere açılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binanın sahibi National Trust vakfı, Forthlin Sessions girişimini 5 Nisan Salı günü duyurdu. McCartney'in 80. doğum günü anısına atılan adımın, gelecek vaat eden sanatçıların "yaratıcılığını tetiklemesi" amaçlanıyor.

Vakıf ve McCartney'in kardeşi Mike tarafından seçilenler, Beatles'ın kurulduğu evi kullanmaya ve müzik bestelemeye davet edilecekler. Bu müzisyenler 17 Haziran'da, McCartney'in doğum gününden bir gün önce 20 Forthlin Road'da sahne alacak.

SkyNews'a konuşan Mike, "Bu ev benim için umut dolu bir ev. Umarım bu kapıdan giren gençler için de öyle olur" dedi.

Diğer odada fotoğrafçılık öğreniyor olurdum ama tüm bunları yaparken bu odadan gelen gitar seslerini duyabiliyordum. Orada sonradan dünyanın en büyük söz yazarlarından ikisi olan McCartney ve Lennon vardı. Yerdeki bir okul defterinden prova yaparlardı, bu ev bu yüzden bu kadar eşsiz.

National Trust'ın Genel Müdürü Hilary McGrady yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Beatles'ın büyüdüğü evlerle ilgilenmek bir zevk... Mekanlarımız zamanda sıkışıp kalmak zorunda değil; yaratıcılığı, hayalleri ve yeni fikirleri ateşlemeyi sürdürmek için buradalar.

McCartney ve Lennon, aralarında "Love Me Do"," When I'm 64" ve "I Saw Her Standing There"in de olduğu hit parçalarının birçoğunu Liverpool'daki bu evde yazmıştı.

Bir plak şirketiyle anlaşması olmayan, 18 yaşından büyük ve Birleşik Krallık merkezli müzisyenler National Trust'ın internet sitesinden başvuru yapabilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU