Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a "Erbakan" yanıtı: Ben hiçbir zaman gömlek çıkarmadım

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Erbakan Hoca'yla belli bir süre beraber olmak onun bütün politikasını anlamak değildir. 19 yıldır Erbakan Hocamızın hiçbir politikası uygulanmamış, kurduğu fabrikalar satılmıştır" diye konuştu

Fotoğraf: Facebook

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarında ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Karamollaoğlu, "Çarşı pazarda sebze meyveler taneyle satılır oldu. 'Avrupa’da meyveyi taneyle alıyorlar' efsanesi ülkemiz için ağır bir gerçeklik haline geldi" diye konuştu.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

İktidar; asgari ücretlilere yüzde 50, memur ve emeklilere yüzde 30 maaş zammı vereceğine; ister domatesi, ister patatesi isterse herhangi bir ürünü maaşlara endeksleseydi, ancak o zaman insanımızın alım gücü kaybolmazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜİK’in açıkladığı son rakamlar bile Erdoğan hükümetinin ülkemizi içine soktuğu darboğazı tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Enflasyon yüzde 61’lik  oranıyla son 20 yılın zirvesini yenilemiş oldu.

Bizim ikazlarımıza rağmen 'Ben Ekonomistim' diyen Erdoğan hükümeti ve ortakları dört yıl önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, direksiyonu bugün gitmekte olduğumuz uçuruma doğru kırmışlardı.

"Geçim sıkıntısı eskiyle kıyas kabul edilemeyecek bir seviyeye geldi"

İktidarın bir zamanlar dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girmeyi vadettiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Sayın Erdoğan, o dönemlerde 1970'lerin kuyruklarını, halkın çektiği sıkıntıları, Türk ekonomisinin içinde bulunduğu acıklı durumu insanlara aktarıyordu. AK Parti iktidarından başka bir partiyi görmemiş gençler de umuda kapılmışlardı. Ama şimdi şartlar değişti. Ekonomi küçüldü, enflasyon arttı, geçim sıkıntısı eskiyle kıyas kabul edilemeyecek bir seviyeye geldi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yakın çevrenizden başlayarak tüm şehirleriyle ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın" sözlerini hatırlatan SP lideri Karamollaoğlu, "Bugün gençler; dünya turunu, ülkeyi gezmeyi bırakın bayramda memleketlerine gidecekleri otobüs biletini almakta bile zorlanıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının bunlardan haberi yok, gerçeklerden kopmuş durumda" diye konuştu.

"Erbakan Hoca'yla belli bir süre beraber olmak onun bütün politikasını anlamak değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Necmettin Erbakan'ı kastederek kendisine yönelik "Ben hocama senden daha yakın oldum" eleştirisinde bulunduğunu aktaran Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Erdoğan'a sadece şunu diyorum; ben hocamın yanında bulundum, sizinle de yan yana durduk ama ben hiçbir zaman gömlek çıkarmadım.

Erbakan Hoca'yla belli bir süre beraber olmak onun bütün politikasını anlamak değildir. 19 yıldır Erbakan Hocamızın hiçbir politikası uygulanmamış, kurduğu fabrikalar satılmıştır.

"'One minute' çıkışından Filistinli kardeşlerimizi kınamaya varan bir savrulmayla karşı karşıyayız"

İktidarın "İsrail ile normalleşme sevdasına düştüğünü" ifade eden Karamollaoğlu, "Katil İsrail devleti, mübarek Ramazan ayında Kudüs'te alçakça saldırılarına devam ediyor. İsrail ile normalleşme sevdasına düşmüş olan iktidar; Filistinlileri, mazlumları kınar hale geldi. Allah'tan korkun ya. Nereden nereye? 'One minute' çıkışından, Ankara'da Herzog'u şaşaalarla karşılamaya ve şimdi de Ramazan günü Filistinli Müslüman kardeşlerimizi kınamaya varan bir savrulmayla karşı karşıyayız" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU