Yıldız sporcunun stadyuma "uçan motosikletle" girdiği görüntüler viral oldu

"Stadyuma Batman gibi girdi. Film gibi! Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim!"

Japonya’nın ünlü beyzbol oyuncusu Tsuyoshi Shinjo, Hokkaido Nippon-Ham Fighters takımının yeni yöneticisi oldu ve stadyumdaki ilk gösterisiyle izleyicileri büyüledi.

Büyük Patron (Big Boss) lakaplı sporcu, takımının Seibu Lions'la karşı karşıya geldiği açılış maçına uçan motosikletle geldi.

Shinjo’nun kendi takımının ev sahipliği yaptığı, Sapporo Dome stadyumunda oynanan maç öncesinde hovercraft’ıyla sahada tur attı.

Türkçede hava yastıklı tekne diye bilinen bu araçlar, aslında hem karada hem de denizde hareket edebilme özelliğine sahip. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu araçlar uçabilir hale geliyor ve giderek hibritleşiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 yaşındaki beyzbol ustasının sürdüğü aracın Japonya merkezli teknoloji firması ALI Technologies tarafından üretildiği bildirildi.

İlk kez Kasım 2021'de görücüye çıkan araçlardan yalnızca 200 adet üretildiği biliniyor. Araç piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 680 bin dolar değerindeydi.

Öte yandan firmanın kurucusu David Mayman, daha birçok "uçan motosiklet" modeli tasarladıklarını söylüyor.

Beyzbol odaklı podcast yayıncısı Farm to Fame, Shinjo’nun yenilikçi aracıyla stadyumda gövde gösterisi yaptığı o anların görüntülerini Twitter hesabından paylaştı.

 


Platformda viral olan görüntüler, kullanıcıların övgüsüyle karşılandı. Kris Hynson adlı bir beyzbol tutkunu, "Stadyuma Batman gibi girdi. Film gibi! Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim!" diye yazdı.

Bir diğer kullanıcı ise Shinjo’nun gösterisinin maça renk kattığını söyleyerek, beyzbolu "sıkıcı" diye niteledi:

Japonya, beyzbolun ortalama bir insan için sıkıcı olduğunu fark etmiş ve bununla başa çıkmak için MAÇ ÖNCESİNDE UÇABİLMEK İÇİN BİR HOVERCRAFT YAPMAYA karar vermiş.

Beyzbol ustasının stadyuma uçarak girişi sosyal medya kullanıcılarını ve taraftarları coştursa da, bu heyecan maçın sonucuna yansımadı.

Zira Nippon-Ham Fighters'ın Saitama Seibu Lions'a 4-0 yenildiği bildirildi.

 

Independent Türkçe, Futurism, New York Post

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU