Güney Kore: Ukrayna'ya savaşmaya giden iki yurttaşımız kayıp

Ukrayna'da 20 binden fazla yabancı gönüllü savaşçı var

34. gününe giren Rusya - Ukrayna savaşında çatışmalar sürüyor (Reuters)

Güney Kore, Rusya'ya karşı savaşmak için Ukrayna'ya giden iki yurttaşının kayıp olduğunu dün duyurdu.

Asya ülkesi, Kiev'in yabancı gönüllüleri Rusya'ya karşı mücadele etmek için çağırmasının ardından Güney Korelilerin Ukrayna'ya seyahat etmesini yasaklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanı Chung Eui-yong dün yaptığı açıklamada savaşın başlamasının ardından Ukrayna'ya 9 kişinin giriş yaptığını söyledi. Güney Korelilerden üçünün döndüğü, 6'sının ise Ukrayna'da kalmayı sürdürdüğünün düşünüldüğü kaydedildi.

Chung, biri kadın 4 kişiyle temas halinde olduklarını söylerken iki kişinin nerede olduğu bilinmiyor. Dışişleri Bakanı, kayıp Güney Korelileri bulmak için ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Ukrayna'da Uluslararası Lejyoner Birliği kuruldu

24 Şubat'tan beri Rusya'nın istilasıyla mücadele eden Ukrayna, yabancı gönüllü savaşçıları ülkesine davet ediyor. Bu kişilere vizesiz giriş imkanı da getirildi.

Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna Uluslararası Lejyoner Birliği'nde 52 ülkeden 20 binden fazla gönüllünün olduğunu 6 Mart'ta açıklamıştı:

Dünyanın özgür insanlarının harekete geçmesi şaşırtıcı. Şu anda 52 ülkeden deneyimli eski asker ve gönüllüler bize geliyor. Bu onların arzusu. Biz onları tutmuyoruz ve hiçbir şekilde teşvik etmiyoruz.

 

Independent Türkçe, New York Times, KBS WORLD, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU