MHP'li Sancaklı: Erdoğan'la görüştüm, temmuzda asgari ücrete zam yapılacak

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, "İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı partisinin Gölcük İlçe Başkanlığı'nda yapılan toplantısına katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Sancaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, "İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kocaeli Gazetesi'nden Serhat Güneş'in haberine göre, Sancaklı şöyle devam etti:

Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir.

Bakan Bilgin: Anlamlı bulmuyorum

Enflasyonda devam eden artış nedeniyle 2022'nin başında yapılan zammın enflasyon karşısında erimesiyle, asgari ücretin yıl ortasında yeniden güncellenmesi kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

 

Kocaeli Gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU