Thodex’in kurucusu Özer, MHP’li Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kalmış

Özer ile Mert Sancaklı'nın "Hoppara" adlı şirkette ortak oldukları ortaya çıkmıştı

Fotoğraf: Thodex

İki milyar dolarla yurtdışına kaçtığı belirtilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi'nden ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı 'nın rezidans dairesinde karantinada kalmış.

Koruma tuttu

Hürriyet'te yer alan habere göre, yaklaşık 1 ay önce Koronavirüs'e yakalanan Faruk Fatih Özer, kendisiyle aynı zamanda koronaya yakalanan başka bir şirketten ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özer’in emekli bir polisi yakın koruma tuttuğu, son dönemde de korumasının yanında hiç ayırmadığı öne sürüldü. Özer’in Arnavutluk’a kaçarken geride bıraktığı otomobillerinin de kendi üzerine kayıtlı olmadıkları tespit edildi.

Ne olmuştu?

Mert Sancaklı ile Faruk Fatih Özer'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret ettiği görüntüler kamuoyuna yansımıştı. Bakan Çavuşoğlu, Özer'i tanımadığını belirterek sözkonusu ziyaret için "Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

2 milyar dolarla yurtdışına kaçtığı belirtilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer ile MHP  Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı'ın "Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı bir şirkette ortak olduğu ortaya çıkmıştı.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Saffet Sancaklı ise oğlu Mert Sancaklı'nın MASAK'ın hesaplarını bloke ettiği Thodex şirketine ortak olmadığını açıklamış ancak diğer şirketteki ortaklıkları konusunda bir açıklama yapmamıştı.

Faruk Fatih Özer'in Çavuşoğlu dışında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de aynı karede yer aldığı bir fotoğraf basına yansımış, Soylu açıklamasında "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun "yakınımız" dediği kişinin kız kardeşi Fatma Soylu Işık’ın oğlu Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

 

 

 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU