Çinli erkeklere 'Pekin Bikinisi’ yasaklandı

Çin’de her yaz daha da artan hava sıcaklığı nedeniyle orta yaşlı erkeklerin tamamına yakını tişörtlerini yukarı çekerek serinlemeye çalışıyor

Pekin’de tişörtünü yukarı çekerek yürüyen bir adam / Fotoğraf: CNN

Ülkede ‘Pekin Bikinisi’ olarak adlandırılan söz konusu hareket oldukça yaygın.

Ancak CNN’nin haberine göre Çin’in doğusundaki Şantung eyaletinde ‘Pekin Bikinisi’ giyenler yerel yetkililerin hışmına uğradı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü Şantung eyaletinin batısındaki 8,7 milyon nüfuslu Jinan şehrindeki yetkililer, 36 dereceye kadar çıkan sıcak havaya rağmen erkeklerin kamuya açık alanlarda tişörtlerini yukarı çekmemesi yönünde uyarı yayınladı.

Her ne kadar Çin’de kamuya açık alanlarda tişörtleri göbeklerinin üzerinde ve karınları açık şekilde gezen erkekler sıkça görülse de yetkililer bu durumu vatandaşların şikayetçi olduğu “medeniyet dışı bir davranış’ olarak nitelendirdi.

Her ne kadar yetkililer kamuya açık alanlarda uygunsuz kıyafetler giyilmesine karşı sıkı önlemler alma niyetinde olduklarını bildirse de sosyal medyaki yaygın görüş söz konusu düzenlemelerin oldukça abartılı olduğu yönünde.

Sosyal medyada “Gömlek giymemek karbon emisyonlarını azaltır” ve “Bırakın yaşlı insanlar özgürlüğün tadını çıkarsın” yorumları yapıldı.

Bu, Pekin Bikini’sine yönelik ilk kısıtlama değil. Geçen mayıs ayında da Çin'in kıyı kenti Tiencin’de bir adam süpermarkette gömleksiz alışveriş yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 7 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

DAHA FAZLA HABER OKU