Lviv Valisi: Rusya, uluslararası barış ve güvenlik merkezine saldırı düzenledi, en az 35 kişi öldü

Yabancı eğitmenlerin çalıştığı merkezde 35 kişi hayatını kaybederken, 134 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

Ukrayna'nın Lviv kentinde Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine, Rus ordusu tarafından saldırı düzenlendiğini duyuruldu.

Lviv Valisi Maksim Kozicki, Rus ordusu tarafından gerçekleşen füze saldırısında 35 kişinin öldüğünü, 134 kişinin yaralandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, yabancı eğitmenlerin çalıştığı uluslararası bir barış ve güvenlik merkezini hedef alan saldırıya tepki göstererek, "Bu, AB-NATO sınırı yakınında barış ve güvenliğe yönelik yeni bir terör saldırısıdır. Bunu durdurmak için uygun önlemler alınmalıdır. (Ukrayna'nın) Gökyüzünü kapatın" dedi.

Savunma Bakanlığı ise Reuters'a yapılan açıklamada, yabancı eğitmenlerin saldırı sırasında üste olup olmadığının belirlenmeye çalışıldığını kaydetti.

Yine Reuters'a isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir NATO yetkilisiyse, ittifakın hiçbir personelinin üste görevlendirilmediğini bildirdi.

Lviv Belediyesi, Rus ordusunun sabah saatlerinde Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine 8 füze ile saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU