Selin ardından evlerine dönen Avustralyalıları ölümcül yılan ve örümcekler karşıladı

Yılan yakalayıcılar, zehirli yılanları toplamaları için yapılan çağrılara yetişemiyor

(AP)

Avustralyalılar, sağanak yağmur ve selin ardından evlerine dönünce ölümcül yılanlar ve örümceklerle karşı karşıya kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen aydan bu yana ülkeyi alt üst eden sağanaklar, Avustralya'nın güneydoğusundaki nehir yataklarını taşırarak evleri, çiftlikleri ve köprüleri sular altında bıraktı. Şimdiye kadar 21 kişi öldü.

Sert hava koşulları, selden kaçmak için kuru toprak arayan örümcekler ve doğu kahverengi yılanları gibi zehirli yılanlar da dahil ülkenin yaban hayatını da etkiledi.

Şimdiyse Avustralyalılar, hava şartları yüzünden harap olan evlerine döndüklerinde konutlarında gizlenmiş çeşit çeşit hayvanlar buluyor.

Yılan yakalama servisi Snake Out Brisbane, sağanak yağmurlardan bu yana aldıkları çok sayıda çağrıya dair bir dizi tweet attı.

Bir tweet'te şu ifadeler yer aldı:

#Rocklea'deki sellerin ardından bir #DoğuKahverengiYılanı (#EasternBrownSnake) tahliyesi. Bir sürü yılan sel yüzünden yerinden olduğu için çılgın bir hafta oluyor.

Temizlik sırasında dikkatli olun ve pullu ziyaretçilere dikkat edin #brisbanefloods #qldfloods #snakeseason #snake #reptiles #reptiles #WildOz.


Bir diğer tweette de şunlar yazıyordu:

Sel sularının çekilmesiyle bu #DoğuKahverengiYılanı (#EasternBrownSnake) bir depoda baş yüksekliğinin üzerine tünedi.

Elektrik yokken, zemin de kaygan ve çamurluyken epey risk altındayız! Temizlik sırasında dikkatli olun ve pullu ziyaretçilere dikkat edin #brisbaneflood #qldfloods #flood #WildOz.


Brisbane'de yılan yakalayıcı olarak çalışan 41 yaşındaki Glenn Lawrence, The Times'a sellerin doruğa ulaştığı üç günde 25 kez çağrıldığını söyledi.

Lawrence, "Bu kadar kısa sürede bu kadar çok kırmızı karınlı siyah yılan yakaladığım olmamıştı ve bunun sebebi yağmur" dedi.

Lawrence, bir sınıftan dünyanın en zehirli ikinci yılanı olan doğu kahverengi yılanını çıkardığını da sözlerine ekledi.

Avustralya İklim Konseyi'nin perşembe günü yayımladığı raporda son sel olayları, Avustralya tarihinin en muazzam felaketlerinden biri olarak tanımlanırken, yıkımın "geniş kapsamlı" olduğu da belirtildi.

Avustralya Sigorta Konseyi toplam hasarın 1,77 milyar Avustralya Doları (yaklaşık 19 milyar TL) olarak tahmin edildiğini açıkladı.

Seçim yılında anketlerde geride kalan Başbakan Scott Morrison, verilen desteklerde yavaş kalındığıyla ilgili eleştiriler esnasında çarşamba günü sel baskınlarını ulusal acil durum ilan etmiş ve sele maruz kalan kasabaları afet bölgeleri olarak tanımıştı.

Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Dominic Perrottet şunları söyledi:

Hem birçok kişinin muhtemelen ilk başta yaşadığı şok hem de bununla ilişkili travma sebebiyle burada kahredici zamanlardan geçtiğimizi biliyoruz.

Birçok kişi çok zor koşullarda, çoğu yaşanabilir durumda olmayan evlerine şimdi geri dönüyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU