Kurtulmuş: Büyük Türkiye ideali 84 milyona karşı sorumluluğumuzdur

Kurtulmuş, "Dünya 5'ten büyüktür, yeni ve adil bir dünya sistemini, bütün milletlerin egemen ve eşit olduğu bir dünya sistemini kurmak sizin, bizim boynumuzun borcudur" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Pendik İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Büyük Vefa Buluşması"nda konuşma yaptı.

Geçmişte Türkiye'yi yönetmiş nice siyasi partiler bulunduğunu, bugün o partilerin bir kısmının isminin dahi hatırlanmadığını, koordinatlarını tespit edemedikleri, istikametlerini kaybettikleri için kaybolduklarını ifade eden Kurtulmuş, AK Parti'nin siyasi partinin yanı sıra büyük bir dava hareketi olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, "Bu coğrafyada asırlardır büyük medeniyetlerin öncüsü olmuş bir milletiz. Yedi kıtada hükümran olmuş bir milletin torunlarıyız. Türkiye'yi yeniden güçlü büyük Türkiye yapacağız. Bir ayağımız sağlam yere basacak. Davamızın birinci ayağı. Böyle düşünmezseniz Türkiye'nin İHA'larını, SİHA'larını, milli helikopterlerini, Türkiye'nin uçağını yapamazsınız. Böyle düşünmezseniz Akdeniz'de mavi vatanı ilan edip Türkiye'nin hakkını, hukukunu koruyamazsınız. Yeniden güçlü büyük Türkiye idealine bağlı olmazsanız Ayasofya'yı ibadete açıp Müslüman milletin emrine tahsis edemezsiniz. Davamızın bir ayağı yeniden güçlü büyük Türkiye" ifadelerini kullandı.

Davalarının ikinci ayağının yeni, adil, hakkaniyetli, adaletli bir dünya sistemi kurabilmek olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Bakın, 'Dünya 5'ten büyüktür.' lafı kolay söylenmez. Söylenince kulağa kolay geliyor ama onu söylemek zordur. Birleşmiş Milletlerde söylemek zordur. Bu bir iddianın sonucudur. Yani diyorsunuz ki bu dünya böyle gitmez. Adaletli, hakkaniyetli, herkesin sözünün geçerli olduğu bir dünyayı kurmamız lazım. İşte bu sizlerin, bu hareketin, bu davanın en önemli özelliklerinden birisidir ve bu anlamda zaman bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyuyor.

İşte gözümüzün önünde bu akşam biz burada konuşurken Ukrayna'nın şehirleri bombalanıyor. 'Yeni adil bir dünya sistemi, dünya 5'ten büyüktür.' Cumhurbaşkanımız bunu her yerde söylüyor mu? Söylüyor. Söylediği zaman dünyanın egemenlerinin yüzünün nasıl asıldığını görüyorsunuz. Garibanların da nasıl bu işten memnun olduğunu görüyorsunuz. Adam hem savaşın tarafı hem de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde bu konu gündeme geldiği zaman veto ediyor. Yani hem hakim hem savcı. Hem iddia makamı hem sanık. Dolayısıyla dünya sisteminin böyle devam etmeyeceğini her kriz bize bir kere daha gösteriyor. Gözümüzün içine parmağını soka soka öğretiyor. Dünya 5'ten büyüktür, yeni ve adil bir dünya sistemini, bütün milletlerin egemen ve eşit olduğu bir dünya sistemini kurmak sizin, bizim boynumuzun borcudur. Büyük Türkiye ideali 84 milyona karşı sorumluluğumuzdur. Yeni ve adil bir dünyanın kurulması ideali ise 7,5 milyar insanlığa karşı sorumluluğumuzdur.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU