Çavuşoğlu, Rusya Ukrayna savaşı konusunda Meclis'i kapalı oturumda bilgilendirecek

10 yıl geçmedikçe kapalı oturum tutanakları kamuoyuna açıklanamıyor

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşa yönelik TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak “kapalı oturum” da milletvekillerini bilgilendirecek.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre; AKP Grup Başkanveli Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada konu hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bilgilendirme yapacağını söyledi.

Özkan, "Malum Ukrayna krizi ülkemiz açısından doğrudan sonuçları olan, Rusya Ukrayna ilişkileri, bölgemizin barışı acısından ve küresel barış açısından çok önemli bir süreç geçiriyor. İçtüzüğün 59.maddesinin 2.fıkrasında Kabine yani Dışişleri Bakanımız bizi yarın bilgilendirecek ve Meclis'e süreçler hakkında bilgilendirmeler yapacak" dedi.

Özkan gün içinde "Yoğun diplomasi, görüşme trafiği çerçevesinde iç tüzüğün imkan verdiği, Bakanımızın ilk fırsatta uygun olduğu ortamda inşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Görüşme takvimini bugün Dışişleri Bakanlığımız ile konuşup netleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Genel Kurul’da grupların vereceği önergeyle kapalı oturuma geçilmesi planlanıyor. İçtüzük gereği, kapalı oturumdaki görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapılamıyor ve 10 yıl geçmedikçe kapalı oturum tutanakları kamuoyuna açıklanamıyor.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU