Dünya UFO Günü: Uzaylı görmek için gidilecek en iyi yerler

Evrende yalnız olmadığımıza inananlardan mısınız? İşte uzaylı ararken bakmanız gereken yerler

1947'de Roswell'deki kaza hakkında gerçeği öğrenmek isteyen protestocular / Fotoğraf: AFP

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mars’tan Dünya’ya bir nesnenin gelme olasılığı belki milyonda birdir. Ama evrenin geri kalanı için ihtimaller bu kadar da zayıf değil. İşte 2 Temmuz Dünya UFO Günü’nde uzaylı gözlemlemek için (veya en azından uzaylı anahtarlığı almak için) gidebileceğiniz yerler:

Roswell, ABD

Dünya dışı yaşamla ilişkili olarak bilinen en meşhur yer New Mexico eyaletindeki Roswell şehri. 1947’de ABD Hava Kuvvetleri’nin normal bir meteoroloji balonu olarak nitelediği bir hava balonu yakınlardaki bir çiftliğe çakılmıştı. Başka bir inanışa göreyse bu Dünya’ya çarpan gerçek bir UFO’ydu ve söylenen her şey bu gerçeği örtmek içindi.

Şehir o zamandan beri uzaylılarla birlikte anılıyor. Ziyaretçiler her şeyi gönüllerince sorgulayabilecekleri Roswell UFO Müzesi’ne uğrayıp keyifle gezebiliyor. Ayrıca ziyaretçiler yerel araştırmacı Dennis Balthaser’la kişi başı 25 dolara (yaklaşık 140 TL) Roswell UFO Turu’na katılarak kazayla bağlantılı 20 farklı alana göz atabiliyor ve akla gelecek her tür bilim kurgu ürününün bulunabileceği hediyelik eşya dükkanı Alien Zones’tan alışveriş yapabiliyor.

 

roswell independent.jpg
Roswell Uluslararası UFO Müzesi ve Araştırma Merkezi / Fotoğraf: The Independent

 

4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde Roswell aynı zamanda kostüm yarışması, konferanslar ve kitap imzalama gibi etkinliklerin de bulunduğu yıllık UFO Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

51. Bölge, ABD

Nevada’da bulunan ve genelde 51. Bölge ismiyle bilinen bu meşhur Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri tesisi uzun zamandır komplo teorisyenlerinin odak noktasında. Bir kısım iddiaya göre epey gizli tutulan üs aslında düşen UFO ve yabancı yaşam formları için kurulmuş bir araştırma tesisi. Vegas’tan başlayan günlük turlar ziyaretçileri sportif bir arazi aracıyla UFO’ların gözlemlendiği “gizemli” kuru göl yatağı gibi turistik yerlerde de durarak bölgede 10 saatlik keşfe çıkarıyor. Yemek ve içecekler dahil kişi başı 205 dolar (yaklaşık bin 150 TL) tutan tur, aynı zamanda bir hediyelik eşya dükkanı da olan Little A’le’ In adlı restorana ve 51. Bölge’ye giriş anlamına gelen siyah posta kutusuna da uğruyor.

 

area 51 independenr.jpg
51. Bölge'deki uzaylı otoyolu / Fotoğraf: The Independent

 

Wycliffe Well, Avustralya

Wycliffe Well  Avustralya’da Northern Territory’de bulunan ve Avustralya’nın kendi kendini UFO başkenti ilan eden şehri. Ama bunu yapmak için iyi sebepleri var: buranın yerli halkı ziyaretçilere her birkaç günde bir uzaylı görmeyi “garanti ediyor.” Kalacak tek yer Wycliffe Well Holiday Park ve burada kamp kurmanın günlük ücreti 8 pound (yaklaşık 60 TL). Tesis ziyaretçilerine başka konaklama seçenekleri de sunuyor. Bölge dünya dışı yaşam pazarlama fırsatlarından hiç mahrum değil. Etrafa birçok uzaylı maketleri serpiştirilmiş ve ayrıca bir de UFO füze rampası mevcut. Genel alışveriş alanında da bir sürü uzaylı hediyelik eşyası bulmak mümkün ve duvarlar da UFO haberleriyle kaplı.

 

ufo-pavel spindler.jpg
Avustralya'da bulunan Wycliffe Well / Fotoğraf: Pavel Spindler

 

Wiltshire, İngiltere

Wiltshire'ın Salisbury Ovası'nın kenarında yer alan İngiliz kasabası Warminster’de de 17. yüzyıldan bu yana UFO aktivitesinin yoğun olduğu düşünülüyor. Demir Çağından kalma yapılarla dolu 240 metrelik Cley Tepesi meraklıların daha önce bölgedeki UFO gözlemlerinde yanıp sönen ışıkları anlık da olsa görmek umuduyla gittiği resmi olmayan bir UFO gözlem alanı haline gelmiş. Şehirde bunlardan birine tanık olacak kadar şanslı olanlar için kurulmuş Warminster’e özel bir Ulusal UFO Raporlama Merkezi de mevcut.

Şili

Söylentilere göre Güney Amerika ülkesi açık gökyüzü, yüksek sırtları ve platoları sayesinde en fazla UFO görülen yer. Hatta 2008'de Şili Turist Kurulu Maule Bölgesi'ndeki San Clemente'ye resmi bir UFO gözlemleme yürüyüşü de başlattı. Yaklaşık 31 kilometre uzunluğunda, And Dağları’na yayılmış yolda en çok ilgi çeken yerler arasında mineral zengini Colbún Gölü ve bazılarının uzaylılar için bir iniş pisti olduğuna inandığı, 200 volkanik blok tarafından oluşturulan geniş bir düz alan olan El Enladrillado bulunuyor.

Andlar’daki astronomik turizm ayrıca at sırtında, rehber eşliğinde UFO turları da sunuyor. Tutkunlar güçlü bir teleskopla gece gökyüzünü inceleyebilir veya Cerro Tololo Gözlemevi'ni ziyaret edebilirler.

M. Triangle, Rusya

Ural Dağları'nın yakınında ve Moskova'nın 600 mil doğusunda, ücra bir alan olan M. Triangle bölgesi, Rusya’nın 51. Bölge’ye cevabı olarak görülüyor. Yerliler ışık süzülmeleri, yarı saydam varlıklar ve gökyüzünde çizilmiş garip semboller de dahil olmak üzere, son yüz yıl boyunca birçok ilginç olayla karşılaştıklarını bildirmiş. Hatta bölgeyi ziyaret eden kişilerin gelişmiş zeka veya süper insan güçleri geliştirdiği iddiası da mevcut.

M. Triangle Beryozovsky Bölgesi'ndeki Molyobka köyünün karşısında yer alıyor. Bölge UFO parkı, oteller ve gözlemevleri için planlar yapıyor ve UFO meraklılarını karşılamak için hazırlanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren:  Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU