KKTC Polis Subayı: Mustafa Söylemez'in kıyafetleri dere yatağında bulundu

Polis subayı Murat Bayram, Mustafa Söylemez'in olay yerinden Doğanköy bölgesine doğru kaçarken dere yatağı kenarında durarak giydiği montu ve ayakkabılarını attığının belirlendiğini aktardı

 Kolaj: Independent Türkçe

Halil Falyalı'nın öldürülmesinin ardından KKTC'de yürütülen soruşturma devam ediyor.

Halil Falyalı ve Murat Demirtaş cinayetinin zanlısı 3 kişi ile soruşturma kapsamında tutuklanan 2 koruma Girne Mahkemesi'ne getirildi. Zanlılar getirilmeden önce polis mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, kontrol altına alınan bölge içerisine kimseyi sokmadı, bölge trafik akışına kapatıldı. Girne Mahkemesinde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Veysel Sarı ve Musa Çiçek'in tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

"Silah Ankara'da yaralama olayında kullanıldı"

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, polis subayı Murat Bayram,mahkemede verdiği ifadesinde, Falyalı ve Demirtaş cinayetleri ile ilgili önemli detaylar aktardı. 13 Şubat Pazar günü temin edilen tutukluluk süresi içerinde zanlı Sarı ve Çiçek'in evinde bulunan 9 mm çapındaki silahın Ankara'da silahla yaralama olayında yaralanan Ali Maytalman olayında kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS - MOBESE) incelemelerinde olayda kullanılan 4 aracın tespit edilerek emare alındığını belirten Bayram, 2 aracın daha olduğunun ve sözkonusu araçların tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"2 kişi daha aranıyor"

Bayram, soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişinin daha arandığını soyledi.

Zanlı Veysel Sarı'nın ifadesi ışığında Türkiye’de 1 kişinin daha tespit edilerek tutuklandığını belirten Bayram, Türkiye’de tutuklu sayısının 6'ya ulaştığını kaydetti.

Zanlılar Sarı ve Çiçek'in parmak izi ile kıyafetlerinde DNA barut izi ve swap incelemeleri için Türkiye’de analize emare gönderildiğini belirtti. Bayram, Türkiye’de gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in olay yerinden Doğanköy bölgesine doğru kaçarken dere yatağı kenarında durarak giydiği montu ve ayakkabılarını attığını aktardı. Sözkonusu mont ve ayakkabılarda barut artığı ile gerekli analizlerin yapılacağını kaydetti.

Falyalı'nın öldürülmesi

8 Şubat'ta Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı, müdahalelere karşın kurtarılamamıştı. Saldırıda, Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Falyalı'nın cenazesi ise 10 Şubat'ta İskele bölgesinde bulunan Kumyalı köyünde toprağa verilmişti.

Aralık 2021'de serbest bırakılmıştı

KKTC'de 2010'da bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest bırakılmıştı. Falyalı, Ekim 2021'de "darp", "soygun" ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı. Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı Aralık 2021'de serbest bırakılmıştı.

Falyalı hakkında bir davanın da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

 

 

Kıbrıs Postası, Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU