İngiliz Yahudileri, İsrail milletvekili Smotrich'in ülkeyi terk etmesini istedi

İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu, "Smotrich'in nefreti teşvik eden iğrenç ideolojisini reddediyoruz. Britanya Yahudi Cemaatinin tüm üyelerini kendisine kapıyı göstermeye çağırıyoruz" dedi

Aşırı sağcı Dini Siyonist partinin başkanı Bezalel Smotrich, İsrail parlamentosunda bir oturum sırasında / Fotoğraf: AFP

 

İngiliz Yahudilerini denetleyen İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu, çarşamba günü İsrail'in Ulusal Dini Parti Lideri Bezalel Smotrich'in aşırılık yanlısı ve ırkçı görüşleri nedeniyle Birleşik Krallık'ı bir daha asla ziyaret etmemesini istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail hükümeti tarafından yapılmak istenen din değiştirme reformuna karşı çıkan Smotrich, bu muhalefetine destek amacıyla Avrupa turuna çıktığını ve Londra'ya gittiğini açıkladı. Smotrich Yahudilerin asimile olacağından endişe ettiğini belirtti.

Radikal söylemleri ile tnınıyor

Aşırılıkçı görüşleri ile tanınan Smotrich nisan ayında, İsrail topraklarının Yahudilere ait olduğunu kabul etmeyen Müslümanların bu topraklarda ikamet etmeye devam etmeyeceklerini belirtmişti. Smotrich ayrıca defalarca Araplara ve eşcinsellere karşı tepkilere neden olan yorumlar yapmasıyla tanınıyor.

Büyük Britanya ve İrlanda Siyonist Federasyonu, "Smotrich’in LGBTQ+ topluluğunu, Yahudileri veya Arap İsraillileri hedef alması da dahil olmak üzere aşırı sağcı, nefret ve bölünme siyasetinin ne ülkemizde ne de toplumumuzda yeri yok’" açıklamasını yaptı.

İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu Twitter’da yaptığı paylaşımda "Smotrich'in nefreti teşvik eden iğrenç ideolojisini reddediyoruz. Britanya Yahudi Cemaatinin tüm üyelerini kendisine kapıyı göstermeye çağırıyoruz. Bezalel uçağına geri dön ve sonsuza dek bir rezalet olarak anıl" ifadelerini kullandı.

Müslümanlar da tepki gösterdi

Öte yandan Birleşik Krallık Müslüman Birliği de (MAB) Bezalel Smotrich'in Birleşik Krallık'a girişini kınadı.

 Birlikten yapılan açıklamada, "Smotrich'in Birleşik Krallık'taki varlığı, toplum uyumuna ve dolayısıyla kamu güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturuyor. Derhal ihraç edilmesini talep ediyoruz" ifadlerine yer verildi.

 

Şalom, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU