CHP, elektrik zamlarının geri alınması için 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, zamlar geri alınana kadar İstanbul'un 39 ilçesinde eylemlerin devam edeceğini söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "İktidar, elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadadır, bu fahiş zamları geri çekin" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Ankara İl Başkanlığınca, elektrik zamlarına ilişkin, Ulus'taki Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yapıldı.

Tüm illerde eş zamanlı okunan açıklamada, elektrik zamlarının geri çekilmesi istendi.

Ankara'daki açıklamada konuşan Ahmet Akın, "Bugün, Türkiye genelinde 81 ilde tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarını geri alması için çağrı yapıyoruz. 'Artık yeter' dedik. Yüzde 127'ye varan fahiş elektrik zamlarını derhal geri çekin" ifadesini kullandı.

Enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirten Akın, "İktidar, elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadadır. Bu fahiş zamları geri çekin" diye konuştu.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da zamların geri çekilmesini talep ettiklerini söyledi.

Kaftancıoğlu: 39 ilçede her gün eylem yapacağız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli ilçesinde esnaf ve CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı ile birlikte elektrik zamlarının geri alınması için basın açıklaması yaptı.

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz; Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır" diyen Kaftancıoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz" diyerke önerilerini şu şekilde sıraladı:

  • Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.
  • Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir.
  • KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.
  • Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir.
  • Yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir.

Zamlar geri çekilinceye kadar eylemler sürecek

Zamlar geri alınana kadar 39 ilçede her gün eylemler yapacaklarını aktaran Kaftancıoğlu, "Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU