Cemevleri, elektrik faturalarını ödememe kararı aldı

"Eşit yurttaşlık istiyoruz. Buyurun gelin elektriğimizi kesin"

CK Boğaziçi Elektrik, İstanbul Küçükçekmece'deki Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği'ne 30 bin liralık eşektrik faturası göndermişti / Görsel: Twitter

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'nin Dedesi Celal Fırat, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Alevi Dernekleri Federasyonu  olarak elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracaklarını belirten Fırat, "Eşit yurttaşlık istiyoruz! Buyrun gelin elektriğimizi kesin. Cemevlerimiz ticarethane değil, ibadethanemizdir" dedi.

22 cemevini kapsıyor

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, Independent Türkçe’ye konuya dair şu açıklamayı yaptı:

Aldığımızkarar su an için 22 cemevini kapsıyor. Ancak kısa sürede tüm ülkedeki cemevlerini kapsayacak. Bircok yerden arayıp biz de ödemeyeceğiz diyorlar

AİHM kararı var

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Cem Vakfı'nın cami, kilise ve sinagoglarda olduğu gibi elektrik faturasından muaf tutulma talebinin Türk mahkemeleri tarafından olumsuz karşılanması üzerine yaptığı başvuruda cemevlerinin de ibadethane olduğuna ayrımcılık yapılamayacağı yönünde karar vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU