Spotify CEO'su: Ötekileştirilenler için 100 milyon dolar yatırım yapacağız

Daniel Ek, eleştirilerin hedefindeki Joe Rogan'ı susturmanın çözüm olmadığını söyledi

Spotify'ın CEO'su Daniel Ek, 3 Şubat'ta Rogan'ın podcast programına yönelik tartışmanın platformun geleceğini nasıl etkileyeceğini kestirmek için "çok erken" olduğunu söylemişti (AFP)

Spotify CEO'su Daniel Ek'in "tarihsel olarak ötekileştirilen grupların" ürettiği şarkılara ve sesli içeriklere 100 milyon dolar yatırım yapılacağını söylediği aktarıldı. 

Şirketin iç yazışmalarını ortaya çıkaran Axios muhabiri Sara Fischer, Ek'in Joe Rogan'ı "susturmayacağını" belirttiğini duyurdu.

Spotify'da yayımlanan The Joe Rogan Experience adlı program nedeniyle dijital platform ocaktan bu yana eleştiri oklarının hedefinde. ABD'li komedyen Rogan'ın popüler podcast programında Kovid-19 aşılarına yönelik asılsız bilgilerin paylaşılması kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanadalı ünlü müzisyen Neil Young, platformdan şarkılarının kaldırılmasını istemiş ve onu Joni Mitchell, David Crosby ve Graham Nash gibi birçok tanınan sanatçı izlemişti. 

Müzisyen India Arie'nin Instagram hesabında bu hafta sonu paylaştığı videoysa tartışmayı alevlendirdi. Videoda Rogan'ın Amerika'da siyahilere hakaret olarak kabul edilen "nigger" (zenci) kelimesini defalarca kullandığı görülüyor. 

Rogan söz konusu videonun ardından özür diledi. 

Ek, çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme notunda ırkçı dil kullanımı dahil problem yaratan konuları Rogan ve ekibiyle görüştüğünü ve Rogan'ın bazı bölümleri platformdan kaldırmayı tercih ettiğini söyledi.

Spotify CEO'su, Rogan'ın kullandığı ifadelere karşı çıksa da platformun en çok dinlenen podcast yayıncısıyla bağlarını koparmayacağını belirtti. 

Ek notta şu ifadeleri kullandı:

Joe'nun söylediklerini şiddetle kınıyor ve platformumuzdan geçmiş bölümleri kaldırma kararına katılıyorum ancak bazılarının daha fazlasını isteyeceğinin farkındayım. Ve bir noktayı netliğe kavuşturmak istiyorum: Joe'yu susturmanın çözüm olduğuna inanmıyorum.

Şirketin içerik konusunda net çizgilere sahip olması gerektiğini ifade eden Ek, kişileri susturmanın riskli olduğunu dile getirdi. 

Tartışmanın patlak vermesinden bu yana Spotify'ın hisseleri yüzde 10 düştü ve 30 Ocak'ta platformun piyasa değerinde 2 milyar dolardan fazla kayıp olduğu görüldü. 

 

Independent Türkçe, Insider, Fortune

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU