İmamoğlu yönetmen koltuğunda

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Nazım Hikmet'in hayatını konu alan ''Merhaba Güzel Vatanım'' adlı belgeselin setine konuk oldu

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetmen koltuğuna oturdu.
 

imamoğlu set 3 chp.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi


İmamoğlu senaryosunu Ahmet Ümit'in yazdığı, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı, Kasım'da vizyona girecek olan ve usta şair Nazım Hikmet'in hayatını konu alan ''Merhaba Güzel Vatanım'' adlı belgeselin setine konuk oldu.

 

imamoğlu set 2 chp.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

Yönetmen koltuğuna oturan İmamoğlu, bir süre setin idaresini eline aldı. Bu sırada renkli görüntüler yaşandı. 

Belgesel filmde Nazım Hikmet’i Yetkin Dikinciler, Ahmet Ümit’i ise Serkan Altıntaş canlandırıyor.

 

imamoğlu set 5 chp.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

Yapımda Berna Laçin, Pelin Batu, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi, Kutay Şahin, Adnan Kürkçü ve Ayhan Bozkurt gibi isimler de rol alıyor.

Ekrem İmamoğlu set ziyaretinin öncesinde MEF Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı.
 


Törende bir konuşma yapan İmamoğlu seçim sürecindeki Pontus tartışmasına değindi, Esenler Otogarı'nı yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceklerini söyledi:

Bu kentin insan kaynağı, bu şehir için hazinedir. Bu kaynağın farkında olan bir yöneticinizim. Bu şehrin her anında sizlerden faydalanacağımın sözünü veriyorum. Benim ne popülizmle işim var ne de Pontus'la şunla bunla işim var. Benim, akıl ve bilimle işim var. Bilişim vadilerini sizlerle kuracağız. Esenler dediniz. O büyük alanlar, o rezerv alanlar bu şehir adına kötü kullanıldı. Esenler'le ilgili bir projemiz çakıştığı için söylüyorum. Hem Harem'i hem de Esenler'i şehir dışına taşıyacağımız için, hızlıca Esenler Otogarı'nı, şehrin kalbinde, meto ulaşımı olan, aynı zamanda İstanbul'un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Sizlerle yapacağız bunu. Bazıların belki işine gelmemiş olabilir. 'Birilerine peşkeş mi çekiyor' diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum.

 

 

Independent Türkçe

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU