Babacan'dan "pelikan" tepkisi: Kuş sürüleri kamu kaynaklarını kullanmaya alıştıkları için şaşırdılar

"Kamu kaynaklarıyla, nereden geldiği bilinmeyen paralarla boğaz kenarından operasyon işleri yapanlar ve onlara bunu yaptıranlar anlayamaz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisi hakkında Bosphorus Global isimli oluşum tarafından hazırlanan videoya tepki gösterdi.

Babacan, partisinin Adana'daki olağan kongresinde yaptığı konuşmada “Adı pelikan mıdır, melikan mıdır, kuş sürüsü müdür nedir, geçenlerde bana dönük kampanya başlatmış" dedi ve şunları söyledi:

Niye? Gençlik yıllarımda kendi imkanlarımla yurt dışına çıkmışım. Bu kuş sürüleri ve onların akıl babaları, kamu kaynaklarını tepe tepe kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri için herhalde şaşırdılar. Ben, dünyayı gezip görmüş olmaktan, görgü ve bilgimi artırmış olmaktan gurur duyarım.  Kendi imkanlarımla, dünyayı tanımaktan, yeni bilgiler öğrenmekten niye utanacakmışım? Bu ülkenin gençlerini en temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma düşürdüğünüz için siz utanın. Öyle kamu kaynaklarıyla, nereden geldiği bilinmeyen paralarla boğaz kenarından operasyon işleri yapanlar ve onlara bunu yaptıranlar anlayamaz.

"Haram lokma yiyenler korksun"

Babacan, ifadelerine şöyle devam etti:

Sözüm ona ‘uçan kuş gazeteciliği’ yapanlar ve onların patronları, bu ülkedeki her gencin yüksek kalitede bir hayatı hak ettiğini anlayamıyor. Onlar, insanların gençliğini sömüren bu otoriter ortaklığın kapıkulu oldukları için, akılları beş karış havada. Bildikleri gibi yapsınlar. Bizim alnımız açık, başımız dik. Hamdolsun, bugüne kadar ne bir hukuksuzluğa bulaştık ne de haram bir lokma yedik. Hukuksuzluğun dibine kadar batanlar, haram lokma yiyenler korksun.

Babacan'ın bahsettiği video, kendilerini “kâr amacı gütmeyen, İstanbul merkezli bağımsız bir sivil toplum kuruluşu” olarak tanımlayan Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi'nin (Bosphorus Global) kullandığı bir Twitter hesabı üzerinden paylaşılmıştı. "yekvucutcom" rumuzlu hesaptan paylaşılan video, şu an "telif haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle yayında değil.

"Pelikancılar" hakkında

Şu an Gelecek Partisi Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu, 2016’da sosyal medyada yayınlanan ve adına “Pelikan Bildirisi” denilen anonim bir yazının ardından AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan istifa etmişti. Bildiride, Davutoğlu’nun başbakanlığı sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’a karşı rekabete girdiği öne sürülüyordu. O dönem kimsenin sahiplenmediği bildiriyi Bosphorus Global bünyesindeki kişilerin yazdığı iddia ediliyor. Siyasette ve kamuoyundaki muhalif isimler, bu gruba "Pelikancılar" ismiyle hitap ediyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU