Karamollaoğlu: Hukuksuzluklara karşı birkaç cümle de olsa itiraz eden bazı bakanlar iktidar içindeki çekişmelerden nasibi almış görünüyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Hepimiz biliyoruz ki bakanlar değişse de Başkanın niyeti ve amelleri değişmedikçe düzlüğe çıkamayacağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kovid-19 tedavisi ve istirahat sürecinin ardından parti genel merkezinde ilk basın toplantısını düzenledi.

Türkiye'de geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını kaydeden Karamollaoğlu, "Ülkemizin problemleri giderek derinleşmekte ve yaygınlaşmaktadır, toplumsal kutuplaşma bilerek ve isteyerek körüklenmektedir" dedi.

"Başkanın niyeti ve amelleri değişmedikçe düzlüğe çıkamayacağız"

Kabindeki bakan değişimlerine değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hepimiz biliyoruz ki bakanlar değişse de Başkanın niyeti ve amelleri değişmedikçe düzlüğe çıkamayacağız. 'Siz yıkın hukuk arkadan gelsin' denilen bir düzende, bir nebze de olsa hukukun içinde kalmaya çalışan, yapılan hukuksuzluklara karşı birkaç cümle de olsa itiraz eden bazı bakanlar iktidar içindeki çekişmelerden nasibi almış görünüyor.

Temel Karamollaoğlu, devlet kurumlarının itibar kaybı yaşadığını iddia ederek "Devlet kurumları, yetkilileri itibar kazanmadan ülkenin problemlerinin çözülmesi mümkün değildir. Saadet Partisi bu sorumluluğu omuzlamakta kararlıdır." dedi.

Saadet Partisinin müreffeh bir Türkiye inşa etmek istediğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

Biz gardiyan değil, garson devlet anlayışıyla devleti asli vazifesine uygun bir şekilde yönetmekte kararlıyız. Vatandaşını korkutan ve ezen bir devlet anlayışı yerine, ona güven veren ve kalkındıran bir devlet anlayışını hakim kılacağız. Devleti yalnızca kolluk kuvvetlerinde tecessüm eden bir yapı olmaktan kurtarıp, büyümenin zenginleşmenin, özgür ve müreffeh bir yaşamın hamisi haline getireceğiz. Getirmek mecburiyetindeyiz. Yolsuzluğa, israfa, yanlış yatırım politikalarına da bunun için son vereceğiz. Bütün kaynaklarımızı üretime ve yeni istihdam alanlarına tahsis edeceğiz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU