İmamoğlu'ndan "MOBESE" açıklaması: Bu olay, Adalet Bakanı'nın kellesini aldı

"Abdulhamit Gül, ‘FETÖ'vari  bir anlayış ve uygulamaların hiçbir zaman gerçekleşmemesi için hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevidir' demiş"

Fotoğraflar: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir restorana giderken MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin olarak “Bu olay, Adalet Bakanı’ın kellesini aldı” dedi. 

İmamoğlu, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada İstanbul’da kar yağışının başladığı gün Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yediği yemeğe giderken kayıt edilen MOBESE görüntülerinin basına servis edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

İnşallah bundan sonra da bu tarz olaylar yaşamayız. Bu olay, Adalet Bakanı'nın kellesini aldı. Birazcık düzgün kim varsa onları herhalde bu iş gibi götürecek görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sizce Adalet Bakanı neden alındı?” sorusuna İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

Yaptığı bir açıklama mı etkili oldu bilemiyorum. Abdulhamit Gül, ‘FETÖ'vari  bir anlayış ve uygulamaların hiçbir zaman gerçekleşmemesi için hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevidir' demiş. Sanırım, Adalet Bakanlığı'nın resmi hesabından yayınlamış bunu. Bu cümle mi ağırına gitti birilerinin ben anlamadım. Bu çok acı bir durum yani.

Adalet Bakanı Gül’ün açıklaması neydi?

İmamoğlu ve yabancı bürokratın görüntülerinin basına sızdırılmasının ardından tartışmalar devam ederken o sırada Adalet Bakanlığı görevini yürüten Abdulhamit Gül, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK), 28 Ocak Veri Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği programda konuşmuştu.

İmamoğlu'nun bahsettiği Gül’ün açıklamaları özetle şöyleydi:

Geçmişte FETÖ'nün istihbarat ve veri madenciliğine verdiği özel önemi hepimiz biliyoruz. Ve bu çerçevede delil üreterek, tezgahlarla, oluşturulan kumpaslarla nasıl insanların kişisel haklarını ihlal ettikleri, nasıl mahremiyet haklarını ihlal ettiklerini hepimiz gördük, yaşadık. Usulsüz dinlemeler, kişilerin mahrem görüntüleri, özel bilgilerin ifşa edilmesi, verilerin hukuk dışı yollarla ele geçirilmesi gibi tüm hukuk dışı bu fiilleri hep beraber yaşadık. Hukuk devletinde esas itibarıyla haysiyet cellatlığı olmaz, itibar suikastı olmaz. Hukuk buna asla izin vermez, veremez, vermemelidir. Dijital kumpaslarla insanların hayatını tarumar eden, insanlara kumpas kuran, bu FETÖ'cü zihniyetin de asla ama asla unutulmaması gereken bir mücadele alanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu FETÖ'vari anlayışın uygulamaları da hiçbir zaman hiçbir suretle ve hiçbir kimse tarafından gerçekleşmemesi yönünde de teyakkuzu ve bu konuda da hukukun gerekli tedbirleri alması da en esaslı görevlerden biridir.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU