"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmasında son aşama: Parti liderlerinin bir araya gelmesi için hazırlık yapılıyor

Altı partinin temsilcileri Zoom üzerinden bir araya gelerek, genel başkanların ortak açıklaması için son detayları konuşacak

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti temsilcileri bir süredir "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" önerisi üzerinde çalışıyor / Fotoğraf: Twitter @SahinalpBulent

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin birlikte yürüttüğü "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmasında sona aşamaya gelindi.

23 sayfalık metin geçen hafta genel başkanlara sunulurken, üzerinde uzlaşılan çalışma altı partinin genel başkanı tarafından açıklanacak.

Zoom üzerinden toplantı yapılacak

Medyascope'un haberine göre, partilerin genel başkan yardımcıları bugün Ankara’da bir akşam yemeğinde buluşarak parti liderlerinin ne zaman bir araya geleceğini ve oturma düzenlerini belirleyeceklerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul’dan Ankara’ya gelemedi. Muhalefet partilerinin yetkilileri bu akşam saat 20.30’da zoom üzerinden toplanarak genel başkanların bir araya gelmesi için son detayları belirleyecek.

Parti liderleri 10 gün içinde bir araya gelebilir

Altı ismin görüşmesinde parti genel başkanlarının çalışmayı kamuoyu ile paylaşmak için ne zaman bir araya gelecekleri ve oturma düzeni belirlenecek. Tamamı 23 sayfa olan metin bir ila bir buçuk sayfaya düşürülecek ve parti liderleri bu mutabakat metnini kamuoyu ile birlikte paylaşacak. Ayrıca liderlerin adlarının alfabetik sırasına göre mi, parti adlarının alfabetik sırasına göre mi yoksa kur’a ile mi belirleneceği konusu da değerlendirilip, karara bağlanacak. Liderlerin, bu konularda gereken her düzenlemeyi yapmaları ve karara bağlamaları konusunda altı genel başkan yardımcısına tam yetki verdiği öğrenildi.

Bu çalışmalardan sonra altı liderin en geç 10 gün içinde bir araya gelmesi planlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU