İstanbul'da vatandaşlar yol kenarına bıraktıkları araçlarını almaya başladı

Vatandaşların kar yağışı nedeniyle daha fazla ilerleyemeyerek yol kenarlarına park etmek zorunda kaldığı araçlar da sahiplerince bulundukları yerlerden alınmaya başlandı

İstanbul'da dün bütün gün süren kar yağışı nedeniyle bir çok ana arterde ulaşım kesintiye uğradı. Saatlerce trafikte ilerleyemeyen sürücüler, araçlarını yol kenarına park ederek barınabilecekleri yerlere ya da evlerine ulaşmaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu ve Vali Yerlikaya’dan çağrı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Dünkü kar yağışı ve tıkanma sebebiyle araçlarını yol kenarına bırakan vatandaşların araçları bıraktıkları yerden almaları yol güvenliği ve akış açısından önemli. Şehir içindeki tüm yollar şu an açık, aracınızı rahatlıkla alabilir, çalışma yapan ekiplere yardımcı olabilirsiniz" çağrısında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşerilerim; karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım" demişti.

Vatandaşlar araçlarını almaya başladı

D100 karayolu Haramidere-Beylikdüzü-Büyükçekmece arasında ulaşımın sağlanmasının ardından trafik yoğunluğu oluştu.

Vatandaşların kar yağışı nedeniyle daha fazla ilerleyemeyerek yol kenarlarına park etmek zorunda kaldığı araçlar da sahiplerince bulundukları yerlerden alınmaya başlandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU