Sözcü yazarı: Bakan Nebati delikanlı laf etti

“Harbi adam çıktı. Evelemedi, gevelemedi…”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekonomist ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldiği toplantıdan. (Fotoğraf: AA)

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Merkez Bankası’nın bağımsızlığı yok” şeklinde bir ifade kullandığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muratoğlu, bugünkü “Bakan Nebati delikanlı laf etti” başlıklı köşe yazısında şunları yazdı:

İlk defa Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi gerçekten takdir ettim. Dedi ki; “Merkez Bankası bağımsızlığı diyeceksiniz ama yok öyle bir şey… Siyasetçi olarak biz sorumluyuz. Faiz artmayacak artık, bunu unutun!” Helal olsun valla… Kimsenin dile getirmediği, Erdoğan'ın “bağımsız” diye nitelediği, Merkez Bankası Başkanı'nın “bağımsızcılık” oynadığı bir ortamda herkesin bildiği gerçeği söyledi.

İyi bir şey mi? Değil! Faydalı mı? Ülkeyi batırır! Yine de harbi adam çıktı. Evelemedi, gevelemedi… Bu saatten sonra Merkez Bankası bildiğin devlet adına işlem yapan piyasa oyuncusu… Malumun ilamı, önceden yapılanların resmiyete dökülmüş ilanı…

Merkez Bankası Başkanı'nı Bakanlar Kurulu seçer, Cumhurbaşkanı atar. Bakanları Cumhurbaşkanı atadığına göre kimi seçerler sizce? Daha önce yabancı bir gazeteci tarafından soruldu; “Bağımsız mısınız yoksa saraya mı bağlısınız?” Zamanın başkanı terledi, “araç bağımsızlığımız var” diyebildi. Bırak bu işleri diyeceğim ama zaten bıraktırıldı… Nitekim doğruyu söylemeye bile cesaret edememişti.  

 

Sözcü

 

DAHA FAZLA HABER OKU