Uysal: İktidar HDP'ye oy veren seçmen kitlesini etkilemek için Öcalan üzerinden bir strateji yürütecek

Demokat Parti Genel Başkanı Uysal, "HDP'nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, tv100'de katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

Açıklamalarında iktidara tepki gösteren Uysal, "İktidar, Türkiye'nin iklimini ne kadar enfekte edebiliriz diye düşünüyor. Toplumsal önderlerin, politik önderlerin tehdit dili kullanması, hele hele bir kutsal mekanda, camide kullanması kabul edilemez. Politikacılar daha müsamahakâr davranmalı. Hele bu kadar 'serseri mayın' etrafta dolanırken; toplum bunu emsal kabul eder" diye konuştu.

"Muhalefetin bir sorumluluğu var"

Uysal şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefetin, iktidarın galiz diline, kışkırtıcı diline karşı ipeğe sarılı bir çelik elle, dikkatle, suistimale yer vermeyecek bir tavır belirlemesi gerekir. Artık iyi niyet beyanlarının ötesinde milletimizin sorunlarını çözmek üzere muhalefetin bir sorumluluğu var.

Ortak aday çıkarılamaması durumunda her siyasi partinin genel başkanının doğal aday olduğunu kaydeden Uysal, Seçim sonrası Türkiye'nin alt üst olmuş devlet mekanizmasını tamir edecek siyasi bir akıl, kişilik gerekli. Şahsi önceliklerle değil Milletimizin beklentileri ile hareket etmek gerek, ki bugüne kadar İttifak olarak bu şekilde hareket ettik.

"HDP'nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız"

Seçim ittifaklarına da değinen Uysal şunları ifade etti:

HDP'nin bulunduğu bir ittifakta elbette bulunmayız. Kapatma sürecinin yargının kendi inisiyatifi ile başlamış değil. İktidarın talebi. İktidarın meşru-gayri meşru, resmi-gayri resmi tüm yöntemleri kullanacaklarını görüyoruz. Seçim rekabeti içinde iktidar HDP'ye oy veren seçmen kitlesini etkilemek için bir strateji geliştiriyor. Öcalan üzerinden bu stratejiyi yürütecekler.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU