Türkiye'ye gelecek olan ABD heyeti Gülen'in iadesi talebini görüşecek

Bloomberg haber ajansının geçtiği habere göre yarın ABD'den gelecek heyet Ankara'da Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı'nda görüşme yapacak

1

 

Amerika Birleşik Devletleri'nden yarın (3 Ocak Perşembe) bir heyet Ankara'da olacak. ABD'li heyetin, iki gün boyunca Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarında görüşmeleri olacak. Bloomberg ajansının haberine göre bu görüşmelerde Türkiye'nin Fethullah Gülen'in iade talebi ele alınacak. Ajans iddiayı iki Türk yetkiliye dayandırdı ancak bu yetkililerin isimlerini vermedi.  

ABD ile görüşme trafiği

Başkan Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da 8 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek ve 2 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak.

 

 

Gülen için ilk resmi başvuru 2016'da yapıldı

Türkiye, Ağustos 2016'da, 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi için resmi başvuruda bulunmuştu. 
 

 

Gülen, Mart 1999'dan bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen ay ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Gülen ve diğerlerinin iadesi için çalışıyoruz" dediğini söylemiş, Beyaz Saray ise Trump'ın Erdoğan'a böyle bir güvence vermediğini açıklamıştı. Amerikan NBC News Televizyonu ise Kasım ayında, Beyaz Saray'ın Fethullah Gülen'i gerekirse Türkiye'ye iade ederek ülkeden uzaklaştırmanın yollarını aradığını iddia etmişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı haberi yalanlamış, Trump da Gülen'in iadesinin gündemlerinde olmadığını söylemişti.

DAHA FAZLA HABER OKU