Çin'de görücü usulüyle buluşmaya giden kadın, karantina ilan edilince eve dönemedi

"Neredeyse hiç tanımadığım biriyle birlikte yaşadığım için çok çekingen ve tuhaf hissettim"

Wang, tecrit nedeniyle günlerce neredeyse hiç tanımadığı biriyle aynı evde yaşamak zorunda kaldı (Douyin)

Çin'in de görücü usulüyle tanıştığı bir kişiyle ilk defa buluşmaya giden kadın, şehirde pandemi nedeniyle aniden tecrit uygulanmaya başlayınca evine dönemedi.

Henan eyaletindeki Cengcou şehrinde 6 Ocak'ta yaşanan olayda yalnızca soyadı paylaşılan Wang, daha önce tanışmadığı bir erkeğin evine gitti.

Guangdong eyaletindeki Guanco şehrinden Cengcou'ya seyahat eden 30 yaşındaki kadın, buluşmanın ardından eve dönmek için hazırlanırken, tüm mahallede Omicron varyantı nedeniyle hızlıca tecrit uygulamasına geçildiğini gördü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evine dönemeyen Wang, buluştuğu kişiyle günlerce birlikte yaşamak zorunda kaldı.

Evdeyken sosyal medyadan paylaşımlar yapan Wang, yayımladığı bir videoda "Artık yaşlanıyorum. Ailem beni 10 eş adayıyla tanıştırdı. Bunlardan beşincisi, mutfaktaki hünerlerini göstermek için beni evine davet etti" dedi.

Wang yayımladığı videolarda görücü usulüyle buluştuğu kişinin kendisi için yemek hazırladığı, yerleri sildiği ve dizüstü bilgisayarında çalıştığı anları görüntüledi.

Çin'de Twitter'ın muadili olan sosyal medya uygulaması Weibo'da yükselen trendler arasına giren Wang'ın paylaşımları viral oldu.

Wang, devlete ait The Paper adlı internet gazetesine salı günü yaptığı açıklamada, "Neredeyse hiç tanımadığım biriyle birlikte yaşadığım için çok çekingen ve tuhaf hissettim. Çok az konuşuyor. Konu mankeni gibi. Bunun dışında çok iyi biri. Yemek yapıyor, evi temizliyor ve çalışıyor" dedi.
 


Görüştüğü kişinin evinde ne kadar kaldığı tam olarak bilinmeyen Wang, tecrit uygulaması hafifletilince tekrar evinde döndü.

Çin, pandeminin yayılmasını önlemek için hayata geçirdiği katı "sıfır Kovid" uygulamalarıyla gündem olmuştu.

Şensi eyaletinin 13 milyon nüfuslu Şian şehrinde yetkililer, yeni Kovid-19 vakaları nedeniyle 23 Aralık'ta karantina uygulamaya başlamıştı. Katı tecrit kuralları altında birçok kişinin gıdaya ulaşmak için eşya takası yaptığı görüntüler basına yansımıştı.

10 milyondan fazla nüfusa sahip Cengcou şehrinde de 100'ün üstünde vaka tespit edilmesi üzerine benzer uygulamalar hayata geçirilmişti.

Worldometer verilerine göre ülkede bugüne dek 104 bin 580 vaka tespit edilirken, 4 bin 363 kişi virüsten yaşamını yitirdi.



Independent Türkçe, ABC News, CNN

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU