Pekin polisi uyardı: "Kaza yapan araçlara bile yardım etmeyin"

Çin'in 2022 Kış Olimpiyatları için aldığı pandemi önlemleri açıklandı

"Kapalı döngü"deki kişilere her gün Kovid-19 testi yapılacak (Reuters)

Çin, başkent Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları için uyguladığı sıkı Kovid-19 önlemleriyle dikkat çekiyor.

Olimpiyatlarda yer alacak herkesin "kapalı döngüye" sokulduğu Pekin'de polis, etkinlikte görev yapan araçların kaza yapması halinde yurttaşların yardım etmemesini istedi.
 

Çit
2022 Kış Olimpiyatları etkinliklerinin düzenleneceği Pekin Olimpiyat Parkı'nın çevresi, pandemi önlemleri kapsamında çitle çevrildi (AFP)


Dün yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kış Olimpiyatları'nın özel araçlarının trafik kazasına karışması durumunda, lütfen güvenli bir mesafede durmaya dikkat edin. Araçlara veya içindeki personele temas etmeyin. Yetkililerin olay yerine gelmesini bekleyin.

4-20 Şubat'ta düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda ve 4-13 Mart'ta yapılacak Paralimpik Oyunları'nda görev yapacaklar, 4 Ocak itibarıyla sıkı koruma altına alındı. Binlerce gönüllü, temizlikçi, aşçı ve otobüs şoförü, haftalarca dışarıya erişimi olmadan çalışacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Basın mensuplarının ve yaklaşık 3 bin sporcunun da ilerleyen günlerde ülkeye gelmesi ve yere adım attıkları anda bu kapalı döngüye dahil edilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamdaki herkesin iki aşısını yaptırması ve Çin'e giriş yaptıktan sonra 21 günlük karantinada kalması bekleniyor. Kapalı döngüdekilerin maske takması da zorunlu.

Önlemler doğrultusunda etkinliklerin düzenleneceği mekanlar arasında dışarıya kapalı yüksek hızlı taşıma sistemi kullanılacak.

 

Independent Türkçe, AFP, South China Morning Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU