Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizde elbette enflasyon sorunu vardır, enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır

Enflasyon konusuna değinen Erdoğan, "Temmuz'da enflasyon ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye'deki ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan, "Ekonomide milletimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için yapılan düzenlemeler yasalaşacak" dedi.

"Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokam hedefimize kararlılıkla devam ediyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkesinin geçmişinden bihaber gafillerin ezbere atıp tutarak milletimizin moralini bozmaya dönük gayretlerini kimi zaman üzüntü, kimi zaman da öfkeyle takip ediyoruz. Türkiye'de her kim bu gidişin önünü kesmek için adım atmışsa başına gelmeyen kalmamıştır. Devletlerin parçalanmasına yol açan alçak senaryoyu milletimiz ile birlikte yırtıp çöpe attık. Siyasi ve sosyal kaos denemelerini, FETÖ vasıtasıyla teşebbüs edilen darbe girişimlerini birer birer bertaraf ettik. Biz milletimizle birlikte istiklalimizle sarıldıkça maruz kaldığımız saldırıların cephesi daha da genişledi.

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf ettikten sonra Batılı ülkelerin husmetiyle karşı karşıya kalmıştır. ABD, doğrudan ekonomimizi mahvetme tehdidiyle sergilemeyi tercih etmiştir. Kimi Avrupa ülkeleri aynı tavrı daha dolaylı yollardan ortaya koymuşlardır. Ülkemize uygulanan örtülü ambargo, finans araçlarının öne çıkarıldığı bir boyuta ulaşmıştır. Bu süreçte de hemen tebdirlerimizi alarak mücadele saflarını sıklaştırdık. Yurtdışından finans sistemimizin dengelerini bozacak şekilde yapılabilecek araçların kontrolünü önemli ölçüde kontrol altına aldık. 

"Enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır"

Konuşmasında enflasyon konusuna da değinen Erdoğan, salgın döneminde gelişmiş ülkelerin yükselen enflasyon gerçeği ile yüzleşmek zorunda kaldığını söyledi.

"Ülkemizde de elbette enflasyon sorunu vardır" diyen Erdoğan, "Türkiye döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı bir sorunla da boğuşmuştur. Enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır. Enflasyonda da ülkemizin gerçekleri ile bağdaşmayan şişkinliğin olduğu ortadadır. Milletimizin hiç bir kesimini enflasyon altında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki Temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz" dedi.

Erdoğan, özel okul ücretlerindeki artış tavanının da yüzde 36 seviyesiyle sınırladığını söyledi.

"CHP'li belediyelerin hepsinde çiftçiye bedava elektrik verilmesi için teklif sunacağız"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldikleri taktirde çiftçilere bedava elektrik verileceğiyle ilgili açıklamalarını hatırlatan Erdoğan, "Arkadaşlarımıza talimat verdik, nerede CHP yönetimi varsa, orada çiftçiye bedava elektrik verilmesi için çalışma yapılacak. Onların yerine bizim arkadaşlarımız o yükü omuzlayacaklar. Madem CHP'liler yoğun, teklifleri belediye meclislerine getiremiyorlar, onların yerine arkadaşlarımız bunu yerine getirecek. Maksat CHP'nin başındaki zatı kendi tabanı nezdinde rezil etmeyelim" ifadelerini kullandı.

"Daha bizim karşımıza çıkaracakları adayın kim olacağı konusunda anlaşamıyorlar"

Erdoğan konuşmasında CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulundu.

"Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil" diyen Erdoğan, "Sorsanız ülkenin yönetimine talipler. Daha bizim karşımıza çıkaracakları adayın kim olacağı konusunda anlaşamıyorlar. CHP'nin kendi içindeki adaylık mücadelesi kavgaya dönüşmüş durumda" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Daha bu partinin içinde ortaya çıkan taciz, tecavüz vakalarını saymıyorum bile. Yaşanan her hadise faşist yüzlerini, nobran karakterlerini açıkça ortaya koyuyor. Bay Kemal ve yoldaşları bölücü örgütün siyasi uzantıları karşısında kâğıttan kaplana dönüştüler.  Eş başkanların hem CHP’yi hem de CHP’li büyükşehir belediye başkanlarını hedef alan hakaretlerine seslerini dahi çıkaramadılar.  Seçim meydanlarından kendilerine afedersiniz 'Mustafa Kemal'in itleri' diye ayar verenlerin gönüllü avukatlığına soyundular. Affınıza sığınıyorum, ağız ishaline tutulmuş kifayetsizler misali ne söylediklerini bilmiyorlar. Siyasetteki cari açıklarını hakaretle kapatmaya çalışıyorlar.

"Parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz"

HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK mensubuyla fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Malum terör örgütünden birisi ile resimler yayınlanıyor.  PKK'nın uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Biz tabii Karma Komisyona süratle bunu gönderdik. Gereği bunun yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. PKK terör örgütünün uzantılarını görmek istemiyoruz.  Bay Kemal sen neden susuyorsun? İP neden susuyorsun, HDP sen niye susuyorsun? Ağızlarından bir şey çıktı mı? Çıkmadı. Diğerleri de yamalı bohça, onlarda da bir şey yok. Bu teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında HDP'nin tutuklu eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı da hedef alarak şunları kaydetti:

CHP'nin başını çektiği ittifakın bir cenahını oluşturan PKK’nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu. Ama Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU