HDP'li Güzel'den açıklama: Fotoğraflar çözüm sürecinden

"Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, milletvekili olmadığım bir yıl boyunca neden hakkımda herhangi bir soruşturma başlatılmadı?"

Fotoğraf: AA

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, PKK’lı Volkan Bora ile beraber çekildiği fotoğrafların basına servis edilmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Güzel, Anadolu Ajansı (AA) tarafından kamuyla paylaşılan görüntülerin çözüm sürecinin devam ettiği 2014 yılında çekildiğini ifade etti.

“Sözlendik, 2014 yılına kadar görüşemedik”

HDP’li vekil, yaptığı yazılı açıklamada “Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik” dedi.

“2013-2015 yılları arasında devam eden çözüm sürecindeki olumlu hava içerisinde” Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştığını belirten Güzel şöyle devam etti:

Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır. Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2014 yılında kamuda görev yapmakta olduğunu, hiçbir siyasi partiye üyeliğinin bulunmadığını ifade eden Güzel, şu ifadeleri kullandı:

2017 yılında, Volkan Bora’nın yaşamını kaybetmesinin ardından ele geçirilen kimi materyaller sonucu açılan soruşturma dosyalarında bana dair herhangi bir işlem olup olmadığını bilmiyorum. Fakat 2018’de milletvekili seçilene kadar, hiçbir şekilde hakkımda bir soruşturma başlatılmadı ve ifadeye dahi çağrılmadım.

5 yıl önce ele geçen fotoğrafların yargıya konu edilmeden bugün basına servis edilmesi erkek-devlet aklının bir tezahürüdür. Son derece çirkin ve cinsiyetçi söylemlerle yapılan fotoğraf ve haber servisinin partim hakkında siyasi iktidar tarafından yürütülen kirli propagandaların bir devamı olduğu aşikardır.

Güzel, “Medya tetikçilerine ve onların arkasındaki güçlere soruyorum” diyerek şu soruları sıraladı:

  • Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, milletvekili olmadığım bir yıl boyunca neden hakkımda herhangi bir soruşturma başlatılmadı?
  • Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, attığım twitten dahi fezleke hazırlanırken, vekillik çalışmalarını yürüttüğüm üç buçuk yıl içerisinde neden bu dosyaya dair Meclis’e iletilen herhangi bir fezleke olmadı?
  • Bu fotoğraflar nasıl oluyor da bir “gazetecinin” eline geçiyor? Bu “gazeteci” bu fotoğraflara habercilik yeteneği sayesinde mi ulaştı, yoksa bu fotoğraflar bizatihi Emniyet veya bir devlet kurumu tarafından kendisine servis mi edildi?
  • Nasıl oluyor da bu fotoğraflar öncelikle bir fezlekede değil de bir “gazete” sayfasında yayınlanıyor?

Hakkında fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafı basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırladığı fezlekeyi, Adalet Bakanlığına gönderdi.

Semra Güzel, 24 Haziran 2018'de milletvekili seçilmişti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU