QAnon Şamanı, Kongre baskınına ilişkin tek pişmanlığını açıkladı

Boynuzlu isyancı 41 aylık hapis cezasına rağmen "o gün daha sakin olunmasını" istediğini söyledi

(AP)

"QAnon Şamanı" adıyla da bilinen 6 Ocak isyancısı sanık Jacob Chansley, bir yıl önceki eylemlerinden pişmanlık duyduğunu ifade etti.

ABD Kongre Binası'ndaki ayaklanma nedeniyle kasımda 41 ay hapis cezasına çarptırılan 34 yaşındaki Chansley, kısa süre önce hapishaneden verdiği bir röportajda "aslında birkaç kez kalabalığı sakinleştirmeye çalıştığını fakat işe yaramadığını" söyledi.

QAnon Şamanı Inside Edition'a şöyle konuştu:

Geriye dönüp baktığımda pişman olduğumu söyleyebileceğim tek şey o gün çok daha sakin olunmasını sağlamaya çalışmamaktır. Ne olacağını bilseydim barikatlar aşılmadan müdahale ederdim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chansley, 6 Ocak 2021'de, kafasında boynuzlu bir başlık ve yüzünde ABD bayrağı renginde boyalarla Senato salonunda göğsü çıplak halde uluduğu ve tezahürat yaptığı görüntüler artık dünya çapında ünlü olmasına rağmen bu yorumda bulundu.

Pişmanlık belirtmesine karşın, komplo teorisi çevrelerinde baskın öncesi "QAnon Şamanı" olarak bilinen ismin, 6 Ocak'taki ayaklanmaya katılan birçok kişi için bir nevi elebaşı olduğu iddia ediliyor.

Ne var ki kasımda savunma avukatı Albert Watkins, Chansley'nin mahkumiyetine karar verildiği sırada mahkemede müvekkilinin vahşi görünümü nedeniyle "isyancı" olamayacağını söylemişti.

İsyancı mı? Kelimenin anlamına bakın. Ocakta Washington DC'de saatler boyunca dışarıda çıplak duran meme uçları dövmeli adamı mı takip edersiniz? Bu boynuzlu, yüzü boyalı, kürklü adama bakıp evet, istediğim adam bu, onu takip edeceğim mi dersiniz?

Tabii ki kokain çekmiyorsanız, ki bilirsiniz, o da ara sıra fena olmaz.

Chansley son röportajında "[6 Ocak'ın] yüzü olmaya gelince bu, basının bana yaptığı bir şey. Ben kendimi bir şey yapmadım" diye ekledi.

QAnon Şamanı, hapisten çıktığında 36 aylık denetimli serbestliğe tabi olacak ki bu da bir sonraki seçimden önce gerçekleşebilir. Tabii Watkins'in "başarısız bir dava vekili" olduğu iddiasıyla yapılan temyiz başvurusu başarılı olmazsa.

Watkins ikrar anlaşmasını kabul ettikten sonra hüküm giyen Chansley'i temsil ederken Kongre Binası isyancılarının "hepsinin kahrolası tahtalarının eksik olduğunu" ve "beyin hasarı yaşadıklarını" söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU