Elon Musk ve Bernie Sanders'ın "geyik muhabbeti" viral oldu

İki isim arasında geçen zekice kurgulanmış bir konuşma bu hafta sosyal medyada viral oldu

Elon Musk ve Bernie Sanders arasındaki bir konuşma parodisi viral oldu ve birçok kişiyi sohbetin ne kadar çok gerçekçi göründüğü hakkında yorum yapmaya sevk etti.

Üç dakikadan uzun süren ve ikilinin son derece popüler Joe Rogan Experience'a çıktığı anlardan oluşan video, ilk olarak Justin T. Brown tarafından önceki günlerde Twitter'da paylaşıldı.

İçlerinden birinin "2021 sona ermeden internette göreceğiniz en iyi şey" diye tanımladığı video hakkında Twitter kullanıcıları olağanüstü derecede coşkuluydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki adamın gelir eşitsizliği, açgözlülük, teknolojik yenilikler, vergiler ve marihuana üzerine yaptığı geyik muhabbeti ortaya çok komik bir konuşma çıkarıyor.

Gerçek dünyada Sanders, Tesla ve SpaceX'in patronunu özellikle son zamanlardaki vergi durumundan ötürü eleştiriyor.

Son yıllarda çeşitli yasal boşluklar Musk'ın 2021'de kendisini dünyanın yeni en zengin kişisi yapacak kadar büyüyen olağanüstü servetinin yanında değersiz kalan miktarda federal vergi ödemesine olanak sağladı.

ABD Senatosu'nda memleketi Vermont eyaletini temsil eden Sanders, milyarderden üzerlerine düşen adil miktarda vergi ödemesini istiyor. Bu, ilerici Senatör Elizabeth Warren'ın da hemen tekrarladığı bir mesaj oldu.

Fakat bu yorum Musk'ı rahatsız etmiş görünüyor. Musk, Twitter'da "Senin hâlâ hayatta olduğunu unutup duruyorum [Bay Sanders]" diye cevap verdi.
 


İkilinin popüler parodi videosunda vergi meselesi sık sık ön plana çıkıyor. Konuşmanın dikkate değer başka bir kısmında da Sanders, işadamına servet eşitsizliğini öğretiyor gibi görünüyor.

80 yaşındaki senatör "Son 30 yılda en yukarıdaki yüzde 1'lik kesimin servetinde 21 trilyon dolarlık bir artış yaşandı" diyor.

Amerikan halkının en düşük gelire sahip yüzde 50'sinin servetindeyse 900 milyar dolarlık bir azalma meydana geldi.

 


Dünyanın en zengin kişisi olan Musk "Hmm, tuhaf" diye yanıt veriyor.

Musk daha sonra komik bir şekilde bu soruna yardımcı olmak için tünellerin, alev makinelerinin ve bir yeraltı uzay gemisinin yararlarını övüyor.

Videonun devamında Senatör Sanders, Musk'a "Vergilerini öde. Yapmanı istediğim şey bu" diyor.

Tereddütlü görünen Musk "Şey... hayır. Kesinlikle hayır" diye yanıtlıyor.

Video neşeli ve esprili olsa da konuşmanın gerçek hayattaki versiyonuna şahit olmak isteyen birkaç Twitter kullanıcısından ilginç tepkiler aldı.

Yazar Marianne Williamson, Twitter'da şöyle yazdı:

Gerçek olmasa da [Senatör Sanders'ın söyledikleri] doğru.

 


Orijinal video YouTube'da 55 binden fazla görüntülenme aldı ve hem Twitter'da hem de TikTok'ta birkaç bin kere daha paylaşıldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU