SpaceX'in hisse satışıyla Elon Musk, dünyanın en zengin kişisi olma yarışında arayı açtı

Musk'ın serveti artık Bill Gates ve Warren Buffett'ın servetlerinin toplamı kadar

Dünyanın en zengin kişisi olan Elon Musk, 50 yaşında (AFP)

Elon Musk, net servetine 11 milyar dolar (yaklaşık 102 milyar TL) ekleyen hisse satışının ardından dünyanın en zengin kişileri sıralamasının zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre 236 milyar dolarlık (yaklaşık 2,2 trilyon TL) toplam servetiyle, Tesla ve SpaceX'in kurucusu ocakta dünyanın en zengin kişisi sıralamasında geride bıraktığı eski bir numara Jeff Bezos'un önündeki rahat liderliğini sürdürüyor.

Amazon'un kurucusunun net serveti 197 milyar dolar (yaklaşık 1,8 trilyon TL), LVMH'den Bernard Arnault ise 164 milyar dolarla (yaklaşık 1,5 trilyon TL) üçüncü sırada.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNBC'nin bildirdiği üzere Musk, Tesla hisselerinin güçlü performansı ve şirkete 100 milyar dolar (yaklaşık 930 milyar TL) değer biçerek kişisel servetine 11 milyar dolar (yaklaşık 102 milyar TL) ekleyen SpaceX hisse satışı nedeniyle bu yıl şimdiye kadar toplam servetine 66,5 milyar dolar (yaklaşık 617 milyar TL) ekledi.

Musk kısa süre önce, Amazon'un kurucusunun insanları başarılı olacağına ikna etmek için şirketin ilk zamanlarındaki mücadelelerini anlattığı bir gönderiye cevaben Bezos'a gümüş ikincilik madalyası emoji'si içeren bir tweet atmıştı.

Bezos, gönderisine "Dinleyin ve açık fikirli olun ama kimsenin size kim olduğunuzu söylemesine izin vermeyin" diye yazmıştı.

Bu, bize başarısız olacağımız tüm yolları anlatan birçok haberden sadece biriydi. Bugün Amazon, dünyanın en başarılı şirketlerinden biri ve birbirinden tamamen farklı iki sektörde devrim yarattı.

Musk'ın serveti artık o kadar büyük ki, dünyanın en zengin 10 kişisi listesinin diğer iki demirbaşının (Bill Gates 130 milyar dolarla [yaklaşık 1,2 trilyon TL] 4. sırada, Warren Buffett ise 103 milyar dolarla [yaklaşık 955 milyar TL] 10. sırada) servetinin toplamına denk.
 


CNBC, ikilinin listede daha üst sıralarda yer alabileceğini fakat her ikisinin de yaptıkları onlarca milyar dolarlık büyük insani bağışlarıyla tanındığını belirtiyor.

Musk, 2021'de 150 milyon dolar (yaklaşık 1,4 milyar TL) bağış yapma sözü vermişti. Bu bağışın üçte ikisi karbon giderme yarışmasının galibine gidecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/money

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU